Muži v přímém souboji o třetí místo porazili Chodov!

02. února 2015, CD

Po dobrém výkonu vezou Vítkovice z Prahy všechny tři body a udrželi třetí místo v tabulce

Diváci se startu švédského brankáře Holmquista v extralize nedočkali. V brance domácího týmu se objevila jednička Jan Barák, Holmquist dokonce nebyl ani na lavičce, Barákovi kryl záda Šrámek.


Do branky Vítkovic se opět postavil Lukáš Souček a záda mu kryl Roman Ciompa, kterému vypršelo hostování v Rožnově. A byl to Lukáš Souček, který se musel obracet pro míčky do své sítě, když jej překonal nejprve v 9. minutě Mikeš a o tři minuty později Pražák. Vítkovice naštěstí dokázaly ještě v první třetině snížit zásluhou dorážejícího Marka Matejčíka.


Ve druhé třetině působily Vítkovice rozhodně svěžejším dojmem a odměnou jim bylo úplné otoční skóre zápasu. Na konci 22. minuty se prosadil svoji premiérovou brankou v sezoně obránce Petr Jankulár. Ve 26. minutě šly Vítkovice už do vedení, to když šel důrazně za gólem opět Marek Matejčík a jeho buldočí zarputilost slavila úspěch. V polovině utkání fauloval Bouša, který nastoupil netradičně v útoku a jeho provinění potrestaly Vítkovice bleskurychle. Veltšmíd přihrával a Jakub Hubálek potvrdil pověst jednoho z nejproduktivnějších obránců extraligy. Lepší statistiky než on má jen Kisugite z Bohemians. Vzápětí mohl završit hattrick Matejčík, ale tentokráte si na Baráka nepřišel. Ve 35. minutě se naskytla domácím výborná příležitost na snížení, ovšem faul Veltšmída z nařízeného trestného Ondrušek nepotrestal a následně se to nepodařilo ani nikomu z jeho spoluhráčů v následné přesilovce.


Do zápasu dostal domácí až na začátku třetí třetiny Patrik Dóža, který po návratu z Pixba sází jeden extraligový gól za druhým. Chodov pořádně přitlačil na pilu, ale Vítkovice velmi dobře bránily. A naopak z protiútoku v 50. minutě udeřily! Hubálek potáhl míček, našel volného Jana Šebestu a ten vrátil Vítkovicím dvougólový náskok. Ten vydržel až téměř do konce utkání. 23 vteřiny před koncem ještě vykřesal naději svým druhým gólem v utkání a celkově desátým ve čtyřech extraligových zápasech Dóža, více už toho ale domácí nestihli.


Vítkovice vezou z Prahy velice cenné tři body! V tabulce zůstávají na třetím místě se stejným počtem bodů jako čtvrtá Bohemka, ovšem se zápasem s FBC Ostrava k dobru.