Lukáš Hrubý: Přál bych si Ostravu

18. února 2015, CD

Blíží se play-off a mazák Lukáš Hrubý se vrací k týmu

Ahoj Lukáši, vrátil ses do sestavy Vítkovic po téměř tříměsíčním odskočení do Rožnova. Jak ses v extraligových zápasech na hřišti cítil?
Ahoj Romane, no popravdě jsem ze moc dobře necítil, stále to není ono.


Co vítkovická kabina, změnilo se něco?
V kabině si myslím ,že je to beze změn, nálada pohodová, nicméně pro play-off by to chtělo ještě přidat na takovém tom vítězném duchu a chuti po vítězství. Myslím, že oproti minulým ročníkům tady máme ještě velkou rezervu, ale pravda je taky ta, že tohle se většinou projeví až právě v samotném play-off.


Návrat mohl být sladší, co chybělo ke gólu? Proti SKV jsi trefil břevno...
No chyběl kousek :D Ale tak už to bývá. Mnohem víc mě spíše mrzí jiné herní situace, které nebyly vyřešeny úplně nejlépe.


Jak se ti hrála 1.liga? Jak bys ji porovnal s extraligou? Co je tam jiné?
Mně osobně se hrálo skvěle, hrál jsem v obraně, takže jsem byl hodně často na míčku a to mi vyhovovalo. 1.liga na tom není špatně, asi největší rozdíl bych viděl v obraně, kterou týmy nemají až tak propracovanou. Také vytváření tlaku na hráče a přistupování k nim je trošičku pomalejší, člověk má prostě víc času si situaci připravit a udělat co zrovna chce.


Co ti stáž v Rožnově dala? A co ti vzala?
Tak předně mi dala spoustu nových zážitků, atmosféra v týmu byla skvělá a já se těšil na každý zápas. Jestli mi něco vzala, to se uvidí až v delším časovém měřítku. Nyní je třeba se soustředit na nadcházející play-off a poté bude teprve čas hodnotit jaká je má situace, jakým směrem se bude má kariéra dále ubírat.


Koho by sis ty osobně chtěl do čtvrtfinále? Třeba sérií proti Brnu už jsi zažil opravdu hodně...
Já osobně bych si do play-off přál Ostravu, je to asi nejlepší volba z možných kandidátů. Druhá by byla asi Brno a to hlavně vzhledem k cestování, ale přeci jenom bych letos Brnu přál postup alespoň do semifinále, takže doufám, že se Ostrava do play-off dostane a my budeme na pozici, kdy si je budeme moci vybrat.