Dorostenky uzavřely základní část

23. dubna 2015, redakce

Den po pražském Superfinále uzavřely svou základní část ligové sezóny dorostenky

Poslední turnaj se nesl ve znamení pořadatelství na domácí hale a těžkých soupeřů. Zahájení obstaral duel prvních dvou celků ligové tabulky, domácích Vítkovic a FBC ČPP Bonusia Ostrava. Druhé utkání Vítkovické postavilo proti týmu S.K. P.E.M.A Opava bojujícímu o třetí místo. Bez ohledu na výsledek si vítkovická děvčata zajistila účast v republikovém play-off, které se bude hrát v termínu 25. a 26.4. v Ostravě.


Vítkovice – FBC ČPP Bonusia Ostrava 3:5

Oproti předchozímu střetnutí těchto dvou soupeřů tentokrát chyběl výrazný náboj. Domácí působili místy příliš unaveným dojmem, v jiných pasážích vládla na hřišti spíše nervozita.


Ve čtvrté minutě utkání to vyústilo v první změnu ve skóre ve prospěch FBC, když situaci rozehranou z rohu na střed do střelecké pozice využila Kapcová. Více ze hry jak po stránce držení míčku, vytváření si šancí a celkového skóre mělo FBC.


Druhá třetina pokračovala přetlačováním, ze kterého po nerozvážném střídání při rozehrávce soupeře v rohu inkasovaly Vítkovice další branku z hokejky Škopkové. O minutu později přišlo další zaváhání a stav utkání se posunul o další branku na stranu FBC.
Ačkoliv se ke slovu čím dál více dostávaly hráčky Vítkovic, skóre se do konce třetiny pohnulo ještě jednou na stranu soupeřek, když Vrlíková připravila pozici Cuprákové. Poté byla odměněna i hra domácích, když si dosti důrazně počínala Kolínková s Kotzurovou a skóre po druhé třetině upravila na 1:4.


Ve třetí třetině se obraz hry změnil jen mírně, hráčky ostravského FBC mírně polevily a ty vítkovické nedokázaly proměnit šance, které se naskýtaly, včetně těch, které přišly během dvouminutového oslabení, kdy šla Kolínková, po zachycení chybné rozehrávky soupeře, zcela sama na Liškovou, ale neuspěla.


V pohodě hrající soupeřky zasadily Vítkovicím ještě poslední ránu, když Paloncyová našla Cuprákovou, jejíž střelu zastavila až síť domácí branky. Poté se hostující celek rozhodl zkoušet hru bez brankářky se šesti hráčkami v poli, z čehož vytěžil pouze dvě branky ve vlastní síti a nakonec ubráněné vítězství 3:5.


Vítkovice – S.K. P.E.M.A. Opava 6:1

Poslední utkání základní části sezóny již vyznělo celkově jasně pro Vítkovice. Od úvodního hvizdu bylo vidět větší zapálení do hry na straně domácích hráček. Zlepšil a zlehčil se i herní projev oproti předchozímu utkání a tak to byly Vítkovice kdo jako první otevřel skóre. Do opavské branky dostala míček Kolínková. Ač s výraznější převahou ve hře, nedokázaly Vítkovice tento fakt vyjádřit ve skóre a tak až do začátku druhé periody platilo skóre 1:0.


Druhou část zahájila agilní Kolínková gólem po 12 sekundách a do půl minuty se mohla radovat Hyršová a s ní celý vítkovický tým. V polovině zápasu si dostatečně důsledně počínala před soupeřovou brankou Glasová a dopravila za záda brankářky Opavy nahození Chlupaté, čímž opět naklonila misky vah na stranu Vítkovic. Posléze zaúřadoval i soupeř, když Stiborská využila nedůrazu obrany před brankou Vítkovic.


Ve třetí třetině se dvakrát ke slovu přihlásila Zemanová a potvrdila tak v celku poklidnou výhru domácích. Čtyřmi gólovými přihrávkami se na vítězství podílela Hanzlíková, všechny ostatní hráčky pak důraznou a svědomitou hrou a obětavostí.


Po vítězném posledním slovu vyhlížejí mladé naděje vítkovického florbalu tečku za sezónou v podobě republikového play-off, které se odehraje následující víkend 25. a 26.4. v Ostravě, pořádané oddílem FBC Ostrava. Jako soupeře pro čtvrtfinálový dvojzápas jim rozpis soutěže přisoudil celek FBŠ Jihlava. O tom jaká pomyslná tečka za sezónou bude se rozhodne již tento víkend v ostravské ČPP Aréně.


Sestava:
Hanzesová M., Kodedová K.
Marková P., Kolářová M., Kotzurová D., Kubečková N., Moravcová S., Honová N., Hyršová D., Planková E., Vojcíková J., Jakubcová B., Chaloupková K., Hanzlíková T., Zemanová T., Kolínková S., Chlupatá T., Glasová A.,