Tisková zpráva - Klub 1. SC Vítkovice Oxdog změnil složení realizačního týmu mužů

24. června 2015, Vlaďka Zoubková

Vedení florbalového klubu 1. SC Vítkovice se po delším uvažování rozhodlo pro změnu ve složení realizačního týmu A-mužstva mužů.

U mužstva jako hlavní trenér po vzájemné dohodě skončil pan Michal Deus. Na jeho místo nastoupí nové trio trenéru ve složení Pavel Brus, Jan Vavrečka a Petr Šmerda. Jako konzultant bude trenérům pomáhat Daniel Folta.

Trenérovi Deusovi patří velký dík za to, co pro klub za poslední dvě sezony udělal. S mužským týmem dosáhl na dvě medailová umístění, když získal v minulém roce mistrovský titul a letos tým pod jeho vedením skončil třetí. K ukončení spolupráce došlo po vzájemné dohodě, kdy obě strany usoudily, že změna bude v danou chvíli pro mužstvo nejlepším možným řešením. O spolupráci s Michalem Deusem však klub i nadále stojí a tato bude předmětem dalších jednání.

Pokud jde o nové složení trenérského týmu, tak Pavel Brus byl především pověřen vedením týmu v době letní přípravy s tím, že v průběhu sezony by měl vykonávat funkci hrajícího trenéra. Spolupracovat bude s Janem Vavrečkou, dlouholetým hráčem Vítkovic, který se na lavičku Vítkovic vrací po dvou sezonách, kdy naposledy působil u týmu v mistrovské sezoně 2012/2013 jako asistent trenéra. Dříve byl také asistentem trenéra u mužské florbalové reprezentace. Od něj si vedení klubu slibuje především předávání svých velkých florbalových zkušenosti a pro hráče navíc nepochybně bude velkou autoritou. Třetí člen týmu Petr Šmerda působil jako asistent trenéra již v závěru loňské sezony a v současné době v klubu vykonává funkci šéftrenéra mládeže. Jeho účast v trenérském týmu a-mužstva tak znamená důležitou provázanost elitní kategorie s mládežnickými mužstvy. Vedení je rovněž rádo, že se domluvilo na spolupráci s Danielem Foltou. Je to osoba, která je neodmyslitelně spojena s bohatou florbalovou historií Vítkovic a je nositelem velké florbalové kvality. Spolupráce je zatím dohodnuta tak, že bude působit jako konzultant, který bude trenérům v případě potřeby pomáhat svými postřehy a myšlenkami.

Úkolem nového trenérského týmu bude tým dobře připravit na sezonu, stabilizovat hráčský kádr s důrazem na postupné zapojování vítkovických odchovanců. Cílem klubu je účast v Superfinále na konci ročníku 2015/2016.

1. SC Vítkovice Oxdog