Muži jedou znovu do Prahy

26. srpna 2015, Martin Maceček

Czech Open je historií, teď čeká na bronzové medailisty z uplynulé extraligové sezony další pražský turnaj. Poslední srpnový víkend si zahrají Fat Pipe Cup v Praze na Jižním Městě, ve kterém se jim do cesty postaví tři soupeři.

Jen pár dnů po skončení Czech Open se vítkovičtí muži vracejí do hlavního města. Poslední srpnový víkend je čeká druhá velká prověrka sil před startem letošní extraligové sezony. Na Jižním Městě si zahrají turnaj O pohár starosty Prahy 11, nebo, chcete-li, Fat Pipe Cup.

„Jde v podstatě o poslední zásadní přípravu před sezonou, a tak k tomu i přistupujeme,“ říká trenér Jan Vavrečka. „V Praze nás čekají tři kvalitní soupeři, kteří prověří vše, na čem jsme celé léto pracovali. Do turnaje ale jdeme hlavně s tím, že budeme, stejně jako na Czech Open, hrát na čtyři lajny a kluky dál necháme bojovat o místa v sestavě,“ pokračuje kouč.

Bronzoví medailisté z uplynulé extraligové sezony v prvním letošním přípravném turnaji, na prestižním Czech Open, došli do osmifinále. „Pražský turnaj se možná až tak úplně nepovedl na první pohled výsledkově, ale herně to bylo dobré,“ usmívá se Jan Vavrečka s tím, že Vítkovice ustoupily od osobní obrany. „A navíc na Czech Open na sebe upozornili mladí kluci, kteří odvedli velké penzum práce. U nich bych byl ale hodně rád, kdyby neusnuli na vavřínech a pokračovali dál ve stejném stylu,“ uzavírá krátké ohlédnutí za Czech Open.

Nastávající třídenní pražský turnaj, který je nejen pro Vítkovice jakousi neoficiální tečkou za letní přípravou, začíná v pátek večer prvními zápasy v základních skupinách, Vítkovice ale poprvé nastoupí k zápasu až o den později. Ve skupině A je v sobotu dopoledne čeká klání s Chodovem a pozdě večer změří síly s FBC Start98. V neděli si pak svěřenci trenérů Jana Vavrečky, Petra Šmerdy a Pavla Bruse zahrají o konečné umístění. „Do Prahy bychom měli odjet kompletní, tedy když pomineme marody Filipa Heczka a Pavla Bruse,“ dodává vítkovický kouč.

PROGRAM FAT PIPE CUP 2015

Program – pátek 28. srpna: 18.00 extraligový výběr – Sparta Praha, 20.00 Florbal Chodov – FBC Start98. Sobota 29. srpna: 9.00 Sparta Praha – FbŠ Bohemians, 11.00 1. SC Vítkovice – Florbal Chodov, 18.00 extraligový výběr – FbŠ Bohemians, 20.00 FBC Start98 – 1. SC Vítkovice. Neděle 30. srpna: 10.00 utkání o umístění, kde bude hrát tým 1. SC Vítkovice Oxdog, 12.00 utkání o umístění, 14.00 utkání o umístění.