Na Jižním Městě nevyšlo mužům jen finále

31. srpna 2015, Redakce

V prvním ročníku florbalového turnaje O pohár starosty Prahy 11, Centrum Chodov Fat Pipe Cup, si vítkovičtí muži došli do finále pro druhou příčku. V rozhodujícím zápase nestačili na Extraligový výběr vedený reprezentačním trenérem Radimem Cepkem.

V Praze na Jižním Městě nakonec skončili druzí. Muži Vítkovic v jednom z posledních ostrých testů před začátkem nové extraligové sezony uspěli. Na turnaji O pohár starosty Prahy 11, Centrum Chodov Fat Pipe Cupu, skončili v konkurenci šesti týmů na stříbrné pozici.

V rozhodující bitvě o první příčku tým trenérů Pavla Bruse a Petra Šmerdy (Jan Vavrečka si vybral poslední předsezonní dovolenou) podlehl Cepkovu Extraligovému výběru 3:12. To ovšem byla jediná malá skvrna na jinak povedené reprezentaci vítkovických barev.

Ostravané totiž v základní skupině nejprve v sobotu před polednem zdolali pořádající Chodov 5.4, když si v průběhu zápasu vypracovali hned dvakrát třígólové vedení, a ve večerním souboji s prvoligovým pražským týmem FBC Start98 potvrdili kvalitu, vyhráli přesvědčivě 8:2, přestože Pražané se v průběhu utkání dokázali dostat do vedení 2:1.

Centrum Chodov Fat Pipe Cup 2015

Výsledky – skupina A: Chodov – FBC Start98 6:3, Vítkovice – Chodov 5:4 (branky Vítkovic: Gál, Nehera, Šebesta 2, Rýpar), Vítkovice – FBC Start98 8:2 (branky Vítkovic: Ulman 2, Mertha, Jankulár, Pešat, Rýpar, Krejčíř, Švajný). Skupina B: Extraligový výběr – Bohemians 7:5, Sparta Praha – Bohemians 1:5, Extraligový výběr – Sparta Praha 8:2.

Utkání o 5. místo: Sparta Praha – FBC Start98 3:2, utkání o 3. místo: Chodov – Bohemians 11:4, finále: Extraligový výběr – Vítkovice 12:3 (branky Vítkovic: Šebesta, Gál, Hájek).

Konečné pořadí: 1. Extraligový výběr, 2. Vítkovice, 3. Chodov, 4. Bohemians, 5. Sparta Praha, 6. Start98.