V neděli přijedou Vinohrady, padne další desítka?

04. prosince 2015, Redakce

Vítkovičtí muži chytli vítěznou vlnu. Teď jej čeká soupeř, který první vzájemný zápas v sezoně nečekaně vyhrál.

Po pěti úspěšných zápasech, včetně pohárových výher v Havířově a v Brně, nastoupí muži Vítkovic ve 13. kole Superligy do souboje s Královskými Vinohrady s jednoznačnými cíli – vybojovat další tři body a vrátit soupeři porážku z druhé poloviny října (3:6).

„To, že jsme v Praze na Vinohradech před pár týdny neuspěli, ale neberu nijak tragicky. V soutěži jsme doposud nepotkali jediný tým, který by nás přehrál,“ řekl už po vítězném derby na půdě FBC Ostrava jeden z vítkovických trenérů Pavel Brus. „Zatím jsme ale pár soupeřů nepřejeli výsledkově nebo gólově. Takže fakt, že v posledních čtyřech zápasech jsme dali dohromady pětatřicet branek, je pouze důkaz toho, že se kluci už konečně sehrávají. To ale není otázka posledních dvou týdnů, to fungovalo od začátku sezony, bohužel chyběly závěrečné kroky, lepší finální nahrávky a preciznější zakončení.“

Poslední superligový zápas Vítkovice odehrály s naprostým přehledem, domácí Pepino nakonec zasypaly devíti góly. „O jednoznačné výhře rozhodlo naše nasazení. Navíc hrál celý tým uvolněně, i když jsme v první třetině měli tak trochu tradičně pomalejší rozjezd,“ poznamenal Jakub Hubálek, jenž se minulou sobotu ve slezské části Ostravy prezentoval dvěma brankami a asistencí u nakonec vítězného Hájkova gólu. „Mám z toho teď optimistický pocit. Je to něco podobného jako když se naplno rozjíždí vítězná mašina,“ doplnil jeden z nejzkušenějších současných vítkovických florbalistů.

V neděli půjde o souboj týmů, které si v sezoně kladou odlišné cíle. Zatímco domácí Vítkovice myslí na příčky nejvyšší, Vinohrady by se rády vyhnuly záchranářským bojům. Favorit utkání, který navíc v domácím poháru díky výhře 6:5 po samostatných nájezdech na půdě brněnských Buldoků postoupil už do semifinále, je tedy jasný. „A s ohledem na to, co teď kluci předvádějí a jak se celý tým zlepšuje, si myslím, že rozdíly mezi námi a soupeři budou už jen větší. Proto předchozí ne úplně ideální výsledky bereme my trenéři jako pouhou anomálii. Jak to říkal Hanys Vavrečka? Zpočátku nešlo o krizi herní, ale výsledkovou? Takže asi tak nějak to je,“ dodal Pavel Brus, trenér Vítkovic.

1. SC Vítkovice (6.) – Sokol Královské Vinohrady (10.)

neděle 6. prosince v 17.15 hodin, hala Dubina

Vzájemný zápas v sezoně: 3:6 (Řezanina, Vilím, Hájek – Bína 2, Králík, Kroupa, Linhart, Raiter)

Nejproduktivnější hráči Vítkovic: Lukáš Hájek 12 zápasů/19 bodů (16+3), Lukáš Řezanina 12/16 (7+9), Jan Šebesta 12/15 (9+6)

Nejproduktivnější hráči Vinohrad: Milan Bína 11/27 (17+10), Lukáš Gregor 11/16 (9+7), Zbyněk Stuchlík 11/11 (4+7)