Boleslav vítkovickým mužům udělila lekci

15. prosince 2015, Martin Maceček

Ostravané nenavázali na poslední střelecká vystoupení, Technologům nevstřelili ani gól.

Sympatická série pěti zápasů, v nichž se vítkovickým mužům pokaždé podařilo bodovat, je u konce. V dohrávce 14. superligového kola podlehli Mladé Boleslavi 0:7 a v tabulce zůstali šestí.

Vítkovickým hráčům se vůbec nepovedl už začátek zápasu. Sice se dostali zásluhou Jana Šebesty do první velké šance, jenže gól z toho nebyl. Na opačné straně hřiště se ale skóre dost rychle měnilo. Mladoboleslavští v podstatě stříleli góly z každé rány na branku. Po necelých deseti minutách hry to bylo už 4:0 pro domácí a vítkovickým trenérům nezbylo než si vzít oddechový čas.

Po něm se v rychlém brejku dostal nadějné šance kapitán Marek Matejčík, ale ani jemu se domácího gólmana Rytycha prostřelit nepovedlo.

Mladoboleslavští hráči podpořeni pohodlným náskokem působili sebejistě a nic na tom nezměnila ani přesilová hra po Kadlecově faulu. A pohodu domácích korunoval na začátku poslední minuty první třetiny Ondřej Fojta, který vstřelil pátý gól do Součkovy sítě. „V Boleslavi nám chyběla větší dravost směrem dozadu a chuť víc běhat. Jako bychom byli unaveni po cestě,“ řekl obránce týmu hostí Jakub Hubálek.

Do druhé třetiny nastoupil do vítkovické branky Dominik Lupták, ovem ani tato změna nepřivodila obrat v utkání. Naopak Technologové z Mladé Boleslavi dál v pohodě hledali skulinky v obraně hostí a po sedmi minutách jednu z nich využil Tomáš Novák, který vstřelil šestý gól domácích a svůj druhý v zápase.

Branky se na konec dočkal i Jiří Curney, jeden z tradičně nejlepších střelců nejvyšší florbalové ligy prostřelil Dominika Luptáka necelých pět minut před koncem utkání a v době, kdy vítkovičtí hráči netakticky dokončovali střídání. Jeho branka byla navíc posledním zápisem do statistik utkání, které si vítkovičtí muži za rámeček určitě nedají.