Zpět do zbroje! Rytířky čekají před Vánoci ještě dvě utkání

17. prosince 2015, Michal Dannhofer

Na Dubinu přijedou Královské Vinohrady, poté musí rytířky do Jičína.

Mistrovství světa žen je minulostí, ve finském Tampere se královnami florbalu opět staly Švédky, ač byly jedno neproměněné trestné střílení od stříbrné medaile.

To je ovšem také signál pro vítkovické rytířky a jejich fanoušky, že je čas vrátit se do vítkovické zbroje. Nyní už opět svěřenkyně trenéra Veleckého čekají ještě dva duely předtím, než si budou moci užít vánoční atmosféru.

Nejprve přijedou na Dubinu v pátek Vinohrady. Tradiční pražský klub zatím srdnatě bojuje na spodních příčkách extraligové tabulky, aktuálně mu patří předposlední příčka.

Pod vedením nového trenérského dua Vilém Svoboda – Pavel Doubek zatím Vinohrady dvakrát vyhrály – hned v prvním utkání porazily Jičín 4:3 a v posledním kole před reprezentační přestávkou šokovaly proti Židenicím, které porazily 5:4.

Právě zmíněný Jičín bude hostit rytířky v neděli. Dnes již bývalý trenér slovenské ženské reprezentace Martin Řehák bude určitě spoléhat nejen na své hráčky, ale také na podporu skvělých jičínských fanoušků, kteří výrazně zvedají čísla extraligové návštěvnosti.

FBK je zatím v tabulce poslední, stejně jako Vinohrady, získal zatím šest bodů. Ve druhém kole porazil Olomouc 4:3 a rovněž si připsal jeden šok, v sedmém kole totiž doma stejným výsledkem skalpoval Liberec.

Utkání proti Královským Vinohradům začíná v pátek na Dubině v 19.00!
Na půdě Jičína se rytířky představí v neděli od 17.00!