Muži Vítkovic otočili zápas v Brně

20. prosince 2015, Martin Maceček

Vánoční nadílka – Ostravané po téměř dvou letech vyválčili na jihu Moravy výhru za tři body.

Odčinili porážku z Mladé Boleslavi a navíc po dlouhé době dokázali venku porazit tým, který je v tabulce výš. Vítkovičtí muži zvítězili v tradičně ostře sledovaném moravském derby v Brně nad Buldoky 5:3. Dvěma góly pomohl k dalším třem bodům Ladislav Gál, který navíc zaznamenal necelé tři minuty před koncem vítěznou branku.

Do utkání sice vběhli o poznání aktivněji hosté, ovšem branky zpočátku stříleli jen Buldoci. Po trefách Jiřího Koutného a Radka Krajcigra se ke slovu dostaly i Vítkovice, avšak na trefu Ladislava Gála stihl ještě do první přestávky odpovědět Josef Žižka.

Ostravané na tom mohli být i líp, jenže to by museli Delongem proměnit trestné střílení, anebo si aktivněji počínat v následné přesilové hře.

Vítkovice se dostaly zpět do zápasu znovu až na konci druhé třetiny zásluhou gólu Petra Jankulára. Předtím ovšem musely i ony přežít trestné střílení Jiřího Juhaňáka či následnou přesilovou hru. A nakonec mohly ještě do konce druhé přestávky minimálně i vyrovnat, jenže proti stál v tu chvíli stále velmi dobře chytající domácí gólman Filip Kuhn.

Ani brněnský strážce brankoviště však podruhé v zápase na Adama Delonga už nevyzrál, mladý vítkovický talent pokračující tlak dokázal na začátku třetí třetiny přetavit ve vyrovnávací gól. A Vítkovice šly v brněnské hale ve Vodově ulici dokonce do vedení, devět minut před koncem dokonal jejich obrat kapitán Marek Matejčík.

Brno se pochopitelně nadechlo k náporu, ve kterém mu vydatně pomáhali tradičně skvělí diváci, ovšem nakonec Vítkovice dokázaly odskočit díky druhému gólu v zápase Ladislava Gála do náskoku, jenž dokázal už v závěru a v zoufalém náporu Jiří Koutný, který se také trefil dvakrát, pouze korigovat.

Komentář Jana Vavrečky, trenéra Vítkovic: „Brno je naší oblíbenou destinací, výsledek neodpovídá průběhu utkání, měli jsme šancí na deset gólů, jsme impotentní, naštěstí jen ve hře dopředu.“