Stíhačka nevyšla. Vítkovičtí muži podlehli Chodovu

08. ledna 2016, Redakce

Zpočátku měli gólově navrch, nakonec však Ostravané umazávali až čtyřbrankový náskok Pražanů. Přesto prohráli 6:7.

Hned v úvodu přežili oslabení, pak šli rychle do dvougólového vedení, nakonec však jen marně doháněli čtyřbrankové manko. Muži Vítkovic potřetí za sebou v domácím prostředí podlehli Chodovu, tentokrát 6:7, a dál v tabulce zůstávají šestí. Jejich přemožitelé zůstávají v bodové rovnosti s vedoucí Mladou Boleslaví.

První desetiminutovka pátečního šestnáctého superligového sezonního duelu byla jako ze žurnálu. Vítkovický tým sice musel už po necelé půlminutě čelit početní výhodě Pražanů, když se po snad úplně prvním souboji odkráčel na trestnou židli kapitán Marek Matejčík, jenže prakticky hned po jejím skončení rozjásal halu na Dubině nečekanou střelou stabilní zakončovatel Lukáš Hájek.

A snad hned v dalším střídání vykouzlil nejlepší vítkovický střelec překrásnou přihrávku na Jana Šebestu, jenž v polovině šesté minuty vstřelil druhý gól v utkání. „Musíme si ale přiznat, že ty góly jsme dali prakticky z ničeho. Lépe řečeno byly důsledkem menší koncentrace hostů,“ připustil vítkovický útočník Jan Šebesta.

Vítkovickým hráčům se v první třetině podařilo dát ještě jeden gól, přesná střela Jana Jastřembského však tři minuty před první sirénou snižoval na 3:4. Před ním totiž na druhé straně úřadovala dvojice Miloš Tyl a Patrik Dóža, která si připsala hned po dvou trefách a zcela jednoznačně obrátila vývoj skóre na stranu Chodova. „Hostům vyšla taktika roztahovat nás do stran. A tím pádem si vytvářeli zajímavé příležitosti před naší brankou,“ doplnil svůj pohled na věc Jan Šebesta.

Hosté sice nehráli žádný zázračný florbal, přesto ve druhé části hry šli až do čtyřbrankového vedení, a mimo jiné vyhnala gólmana Dominika Luptáka z branky.

Jeho páteční náhradník Petr Blakala sice za stavu 3:6 ještě jednou inkasoval, jenže pak domácí branku „zavřel“ a několika zajímavými zákroky i on tak trochu v nakonec závěrečné periodě zavelel k mohutnému tlaku. „Po tragické druhé třetině jsme aspoň divákům ukázali, že se můžeme směle měřit s kdekým, škoda jen spousty nevyužitých šancí,“ doplnil Jan Šebesta.

Vítkovická snaha po umazání manka se nakonec minula účinkem, i když po dvou gólech Adama Delonga a další trefě už několikrát zmiňovaného Jana Šebesty se samotný závěr zápasu, přesně dvacet sekund, nesl ve znamení psychického náporu na chodovskou defenzivu. A kdyby měl třeba Jan Jastřembský při ráně o trochu víc štěstí… Jenže na „kdyby“ se nehraje.

Jan Vavrečka (Vítkovice): „Utkání bylo podobné jako náš první vzájemný duel. Musíme si ze zápasu vzít poučení a zapracovat na přesilových hrách, které nás v letošní sezoně trápí. Našim problémem je neproměňování vyložených gólových šancí, které nás stálo body. Pozitivem je výkon z poslední třetiny, na který musíme navázat v dalších zápasech.“

David Podhráský (Chodov): „Oboustranně výborné utkání, které se divákům muselo líbit. Bodů, které jsme tady získali, si neskutečně ceníme. Na druhé straně jsme si vědomi, že v naší hře byla okna, která nás málem stála vítězství. A směrem k play-off nás v tomto čeká hodně práce.“