Bohemka cestu k bodům jen zkomplikovala

10. ledna 2016, Redakce

Vítkovičtí muži dokázali poprvé vyhrát v Praze, na Děkance jim k zisku tří bodů stačily čtyři branky.

Stalo se něco v probíhajícím superligovém ročníku doposud nevídaného – vítkovičtí muži dobyli hlavní město. V 17. kole základní části zvítězili nad pražskými Bohemians 4:3 a přiblížili se páté příčce nadohled.

Podobně jako v prvním sezonním měření sil, i tentokrát Vítkovice s Bohemians poměrně rychle prohrávaly. Nakonec však znovu, stejně jako ve druhé polovině listopadu na Dubině, už první třetinu díky trefám kapitána Marka Matejčíka a letos střelecky solidně disponovaného obránce Petra Jankulára ovládly.

I ve druhé třetině se ostravský tým prosadil, dvěma góly Davida Matúše navíc otupil elán domácích, kteří prahli po vítězstvích nad Vinohrady a v Otrokovicích po zkompletování hattricku úspěšných výsledků.

Hráči Bohemians sice ještě v prostřední části hry dokázali podruhé překonat mladého Petra Blakalu v brance Vítkovic, který kapituloval ještě i v zoufalé power-play v konci utkání, ale vítkovickým mužům žádný bod nevzali.

Ohlasy trenérů:

Roman Kieler (Bohemians): „Zápas jsme si prohráli sami neproměňováním šancí. Když dáme tři góly, nemůžeme chtít vyhrávat. Gratulujeme soupeři k vítězství.“

Pavel Brus (Vítkovice): „Naše hra vypadá lépe než výsledek. Ten neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Převahu musíme proměnit v góly, jinak stačí soupeři k tomu, aby nás potrápil i tři vstřelené góly. Na Bohemce to bylo tvrdší utkání umocněné menším hřištěm, celkově vzato to byl spíš boj, než florbal.“