Začátek nadstavby - juniorky s odřenýma ušima

13. ledna 2016, Martin Mikula a Tomáš Martiník

Na Dubině zůstaly všechny body!

Tentokráte se o reportáž z prvního turnaje nadstavby 1.ligy juniorek postaral člověk s hlediště, konkrétně člen fanoušků-kotelníků Martin Mikula. Myslím, že nebude na škodu, ba naopak, vidět zápasy pohledem jednoho z těch, kteří to všechno vidí zvenčí a z nadhledu. Takže Martine, prosím:

V neděli 10.1.2016 zahájily juniorky nadstavbovou část 1.ligy v domácím prostředí na Dubině.

Do hlediště jsme MY (čti juniorští fans – kotelníci) přišli namlsaní výsledky ze základní skupiny a plni očekávání, jak ty naše holky přejedou další soupeře, kteří se osmělili vstoupit na dubinskou palubovku. Ovšem již vstupní rozcvičení zkušenému oku kotelníka naznačilo, že něco není v pořádku.

Na palubovku vyběhlo to nejlepší z dorosteneckého týmu, posíleno o 5 kmenových hráček juniorek. A to nevěštilo nic přehnaně pozitivního.

1. SC Vítkovice Oxdog - TEMPISH FBS Olomouc 3:2

Do začátku zápasu vstoupily holky aktivně, byly častěji v držení míčku, ovšem kombinace vázla a individuální akce se nedařily dotáhnout. A tak první udeřila hostující Olomouc, když využila přečíslení 2 na 1 a po 1.třetině byla spokojenější. Zvýšená aktivita ve 2.třetině nesla ovoce a po šikovné individuální akci výjezdem z rohu hřiště vyrovnala Eliška Planková. Bohužel za nedlouho zaspala domácí obrana, která nezachytila rychlý kontr od branky soupeře a ze samostatného úniku šli hosté znovu do vedení. Ačkoliv po celý zápas měly naše holky převahu, soupeř se snažil hlavně využívat chyby k brejkům a čas od času to opravdu hořelo, ne a ne to přesně trefit. Až Nikol Kubečková to trefila přesně podle představ a přesná střela s nízkou dráhou letu znamenala vyrovnání na 2:2.

Ve třetí třetině touha vítkovických po vítězství gradovala, domácí fans hnal holky do tlaku co to jen šlo a Nikol Kubečková ho vyslyšela. Protáhla se kolem pravého mantinelu, utekla obránkyni a pohotovou střelou na bližší tyč strhla vedení na stranu Vítkovic. Soupeř po gólu přidal na aktivitě, ale domácí obrana v čele s brankářkou Míšou Ranochovou už nechybovala, v infarktovém konci zápasu domácí hráčky vítězství uhájily a 3 body zůstaly doma.

1. SC Vítkovice Oxdog – Florbal Vsetín 2:0

V tomto zápase vlétly naše holky do úvodu utkání, jak se patří. Kdo přišel pozdě do hlediště, ten nezachytil úvodní gól, který vsítila obránkyně, notorická nahrávačka a sváteční střelec Terka Mikulová. Patrně se nemohla dívat na nemohoucnost útoku a vymetla pavučinu v brance Vsetína.

Zdálo se, že se rozjede obvyklý brankostroj, ovšem nebylo tomu tak. V ochozech panoval neuvěřitelný klid, nervozita z těsného stavu se přenesla i do kotle fans a po první třetině svítil na tabuli stav 1:0.

Ani druhá třetina nepřinesla mnoho lepšího. Vsetín se občas osmělil a jen díky perfektnímu výkonu brankářky Kláry Kodedové a dobře postaveným tyčím se skóre nezměnilo. V nevinném souboji se ještě k tomu zranila střelkyně Eliška Planková a Vítkám totálně zvlhl prach. Po druhé třetině stav stále otevřený - 1:0.

Do třetí třetiny posílil „fans kotel“ o jeden buben a pokusili se dotlačit holky do uklidňujícího gólu.

Jakmile holky pochopily, že neprostřelí brankářku Vsetína, která zakrývala svým profilem téměř celou klec a vrátily se ke své obvyklé hře rychlých křižných přihrávek, začalo se blýskat na lepší časy. Obzvláště Barča Jakubcová by mohla zpytovat svědomí, kolikrát zazdila prázdnou branku.

Výsledek snažení se nakonec přece jen dostavil a po jedné z mnoha křížných přihrávek zavěsila krásnou ranou pod břevno Sabrina Moravcová. Soupeřkám už na větší tlak chyběly fyzické síly a vítkovické holky si tak došly pro druhé cenné vítězství.

Zapsal: Martin Mikula (s malým a ne cenzurovaným přispěním trenéra Tomáše Martiníka)

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Míša Ranochová a Klára Kodedová
Obránkyně: Markéta Kolářová, Lucka Martiníková, Terka Mikulová, Nikol Kubečková, Eva Barvíková
Útočnice: Sabrina Moravcová, Kača Peterková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Lucie Suchánková, Barča Jakubcová