Muži si připsali povinné tři body

21. ledna 2016, CD

Na Dubinu poprvé zavítal Litvínov, Vítkovice potvrdily roli favorita

Poprvé v historii zavítal na Dubinu nováček z Litvínova. Vítkovice protočily v průběhu zápasu všechny čtyři útoky, do hry zasáhli až náhradního brankáře Součka všichni hráči. Souček se zotavuje po zranění kontníku, roli dvojky napevno převzal junior Petr Blakala, který se po pohárovém úspěchu v semifinále proti FBC, povedeném představení proti Chodovu (tam inkasoval za 29 minut pouze jednou a dlouho držel naděje Vítkovic na bodový zisk) a výhře na hřišti Bohemians postavil do branky i tentokráte.


Jako první se prosadil čím dál více se prosazující obránce Petr Jankulár, na jehož projektil byl brankář Litvínova Kotoun krátký. Jankulár se prosadil potřetí z posledních čtyř superligových zápasů. V deváté minutě přidal druhou branku David Matúš, jemuž krásně nabil Hájek. Na snížení Běhavého reagovaly Vítkovice ještě do přestávky dvěma góly, když se trefil Jan Šebesta a také poprvé v dresu Vítkovic z FBC Ostrava navrátivší se Radim Ivan.


Hostům se nadmíru podařil vstup do prostřední části hry. Hned po 13 vteřinách se radovali po gólové spolupráci Plomera a Pecháčka. Vítkovicím ale střelný prach přes přestávku nezvlhnul, ikdyž vyměnily prakticky celou sestavu. Branky druhé třetiny stříleli Lukáš Řezanina, Adam Delong, Gabriel Mertha a Marek Švajný. Mezi trefy Delonga a Merthy se ještě vtěsnal litvínovský Horák.


Třetí třetinu se zápas již dohrával. Petr Blakala již neinkasoval, Vítkovice se prosadily ještě třikrát. Gólový zářez na svou pažbu si připsali Josef Rýpar a Ladislav Gál a druhý zásah v zápase také Lukáš Řezanina. Nejblíže byl litvínovskému gólu ve třetí třetině Kropáček, paradoxně ve vlastním oslabení, ovšem skvělý zákrok vytasil Blakala.


Litvínov si z Ostravy neodvezl žádné body, ale zanechal dobrý dojem a také velmi sympatický pozápasový komentář trenéra Všetuly: "Bylo vidět, že dnes se střetly dva týmy, jenž jeden má věkový průměr cca 22 let a ten druhý 30 a fous. Byli jsme v soubojích později a to rozhodlo. Prvoligová úroveň se nedá hrát v superlize a od toho se musíme odrazit a uvědomit si to. Chtěl bych, aby si soupeř zapamatoval tento zápas, ne kvůli tomu, že nám nasázel tolik branek, ale tím, že existují hráči, kteří obětovali florbalu celý svůj život a rodinu a aby, když jsou tak šikovní, u tohoto sportu zůstali co nejdéle, jako my. Díky za zápas."


Vítkovice se díky tomuto vítězství dostaly na páté místo tabulky. Na první čtyřku čtyři kola před koncem základní části ztrácí pět bodů.