V FBC byla přátelská atmosféra, vzpomíná před derby Ivana Šupáková

22. ledna 2016, Michal Dannhofer

V sobotu nás čeká ostravské derby!

Ženy čeká v sobotu jeden z vrcholů základní části: derby s ostravským FBC, které hostí domácí hala na Dubině. Před zápasem o „královny Ostravy“ se pro klubový web rozpovídala bývalá útočnice FBC, dnes pevná členka vítkovické sestavy – Ivana Šupáková.

Ivano, čeká nás ostravské derby, jak se tým připravuje?
„Nic neobvyklého, pořád trénujeme stejně s tím, že chceme o víkendu vyhrát.“

Pro Tebe osobně se jedná o speciální duel, před příchodem do Vítkovic jsi působila v FBC. Jak na partu okolo Polzerové, Štrbákové nebo Honkýšové vzpomínáš?
„Ano, v FBC jsem působila rok a z výše jmenovaných jsem hrála jen se Zuzankou Štrbákovou, která ke mně byla hned ze začátku velice milá. Byl to můj první rok v extralize a už po soustředění tam byla sranda, samozřejmě já v postavení bažanta pod Wirthovou, Metzovou, Závodnou a spol., které mě velice rychle usměrnily v tom, kudy vede má cesta a kde je zatím mé místo. Ale samozřejmě byla tam přátelská atmosféra během celé sezony i možná vzhledem k tomu, že ten kádr nebyl tak nabitý, co se týká počtu hráček, ale samozřejmě nikoliv na úkor kvality, vždyť jsme byly v play off a tam se nám podařil uhrát jeden zápas s Vítkovicemi.“

Probíhá mezi vámi třeba ještě teď nějaká komunikace?
„Pořád jsem v Ostravě, florbalová obec tady je pořád nějakým způsobem propojená, takže některé potkávám více a některé méně, ale pořád si máme co říct.“

Jak jsi vnímala to, že se FBC po roční pauze vrátilo do extraligy?
„Že je o jedno cestování méně a že bude více fanoušků na vzájemných zápasech.“ (usmívá se)

Je derby pro Tebe snadnější z toho pohledu, že současný tým je v podstatě úplně jiný?
„Nejspíše ano. Kdyby tam ještě byla některá z mých někdejších spoluhráček, byla bych asi více nervózní.“

Koho ale z nového týmu znáš, to je kondiční trenérka, bývalá atletka, současná boxerka a televizní reportérka Markéta Pernická. Prozradíš nám, jestli před derby vymyslela nějakou speciální motivaci?
„Markéta chce FBC porazit stejně jako my, zatím žádná speciální motivace nebyla, ale jak ji znám, určitě s něčím přijde těsně před zápasem.“(usmívá se)

Co před derby vzkážeš divákům?
„Aby přišli v hojném počtu a my jim za to zkusíme předvést skvělý výkon.“