Muži zvítězili na horké půdě Otrokovic

24. ledna 2016, Vlaďka Zoubková

Opět obrat v zápase, tentokrát během 11 vteřin.

Po pohárovém vítězství v Plzni čekala muže cesta za zápasem Tipsport Superligy, tentokrát do nedalekých Otrokovic. Domácí Panteři okupují osmou, tedy poslední postupovou příčku, zaručující play-off, jeden bod za sedmou Spartou Praha. Vyřazovací boje ovšem jisté nemají, proto se jim hodí každý vyválčený bod. Na domácím hřišti haly na Štěrkovišti čeká každého soupeře pravá florbalová atmosféra, tentokrát se přišlo na moravský souboj podívat 350 fanoušků.

Oba týmy se ze začátku oťukávali, na první branku se čekalo až do 14. minuty, kdy otevřel skóre domácí útočník Karel Ťopek. Vítkovice srovnávají krok během nadcházející minuty, kdy z protiútoku po přihrávce Marka Švajného vyrovnává Lukáš Řezanina1:1. Koncem úvodní periody nabízejí hosté domácím možnost početní převahy, po faulu Josefa Rýpara. Kapitán Panterů Jaroslav Vaněk přesilovku využívá sekundu před sirénou, oznamující konec první dvacetiminutovky.

Prostřední část hry nabídla ze strany Vítkovic větší nasazení a více práce pro domácího gólmana Michajloviče. Vyrovnání přišlo v polovině zápasu, kdy Adam Delong zužitkoval přihrávku Marka Bräuera. O jedenáct vteřin později otočil skóre ve prospěch Vítkovic sám Bräuer, po spolupráci s Hájkem2:3. Hostující hráči již otěže zápasu nepustili. Do konce třetiny odskočili na dvoubrankový rozdíl opět zásluhou Marka Bräuera, který byl k nezastavení také v poslední části hry, když ve 45. minutě gólem na 2:5 zkompletoval hattrick. Otrokovičtí snížili opět Jaroslavem Vaňkem, ale poslední slovo v pohledném zápase s výbornou kulisou měly Vítkovice, když se podruhé v utkání trefil Delong - 3:6.

Po vítězství v Otrokovicích zůstávají Vítkovice na 5. místě tabulky a po reprezentační pauze přivítají úřadujícího mistra Tatran Střešovice. Nenechte si ujít souboj mistrů, který se uskuteční v sobotu 13. února od 19:15 na Dubině!

Komentář trenéra domácích pana Pavla Gofroně: "O výsledku utkání rozhodla druhá třetina, kdy jsme se dostali pod velký tlak a soupeř si vytvořil náskok. Ve třetí třetině jsme snížili na rozdíl dvou gólů, ale po dalším inkasovaném gólu na 6:3 si soupeř již výhru pohlídal. Gratulujeme soupeři k vítězství."

Komentář trenéra hostů pana Jana Vavrečky: "Po důrazné promluvě v přestávce po první třetině jsme začali praktikovat hru, kterou od kluků očekáváme. Výborná příprava před play-off, budu se opakovat, pořád musíme zapracovat na přesilovce. Děkuji soupeři za fér utkání a vynikajícím divákům. Hezký večer."