Vítkovické ELÉVKY zatím sbírají především zápasové zážitky a zkušenosti

09. března 2016, Tomáš Martiník

Nejmenší dívčí naděje pohledem trenérů.

V neděli 6.3.2016 se v Ostravě uskutečnil další z turnajů moravskoslezské ligy elévek. Turnaj hostila hala ČPP Aréna a kromě vítkovických děvčat se na něm představily i nejmenší naděje z Olomouce, Opavy, Přerova a domácí Ostravy. Zápasy nejlépe zvládly elévky z Olomouce, vítkovická „drobotina“ skončila na pátém, čili posledním místě.

1. SC VÍTKOVICE OXDOG - ČPP FBC BONUSIA OSTRAVA 4:8

1. SC VÍTKOVICE OXDOG - S.K. P.E.M.A. OPAVA 2:6

1. SC VÍTKOVICE OXDOG - FBS TEMPISH OLOMOUC 3:8

1. SC VÍTKOVICE OXDOG - FBŠ TEIWAZ PŘEROV 5:11

Nejlépe se vítkovickým děvčatům asi povedl zápas s Opavou, kde se jim na hřišti dařilo dobře se orientovat i pohybovat a celkově zápas vypadal nejvyrovnaněji. I v ostatních zápasech holkám nechyběla snaha a chuť, ale vše je zatím teprve na začátku a radost z práce nad zlepšováním herních dovedností je před námi hodně a hodně.

Troufneme si předpovědět, že i mezi těmito děvčaty se najdou takové, o kterých ještě v budoucnu uslyšíme. U mnohých je vidět talent i slušné pohybové vlastnosti, a jestli tyto holky u florbalu a sportování obecně zůstanou, je optimismus směrem k vítkovické florbalové budoucnosti na místě.

Ano, zatím jdou holky na turnajích spíše od porážky k porážce, ale tohle zas tak důležité není. Ono to má i svá objektivní fakta, třeba věkový deficit, kdy věkový průměr našich elévek je něco přes 8 roků (a to můžou nastupovat i jedenáctileté). Důležitá je ale především skutečnost, že my trenéři u většiny těchto děvčat vidíme chuť a radost ze sportování, na trénincích dobrou tréninkovou píli a chuť se něčemu novému učit. Holky se neustále individuálně zlepšují, jejich pohybová i florbalová úroveň roste a i při zápasech už to má čím dál větší hlavu a patu. Ještě to úplně nestačí, ale snažíme se a chce to především trpělivost.

Další turnaj čeká naše nejmenší děvčata v NEDĚLI 20.3.2016 a to na domácí hale na Dubině. Zveme všechny fanoušky Vítkovic, aby se na naše dívčí naděje přišli nejen podívat, ale i jim mohutně zafandit. Můžeme slíbit, že se holky na hřišti budou snažit ukázat to nejlepší, co v nich momentálně je a případný mohutný potlesk je pro ně tou největší hnací silou a odměnou zároveň.

Sestava ELÉVEK 1.SC VÍTKOVICE OXDOG:

Brankářka: Sabina Šimaňoková

Hráčky: Nelča Sikorová – Adéla Mozdřenová – Terka Plevová - Aneta Feiková – Hanka Hlavičková – Zuzka Slívová – Valérie Dudová – Verča Mališová – Natka Horálková

Do zápasů už rovněž zasáhly: Bětka Jandačková a Aneta Pavlínová

Všem holkám za florbalovou píli a všem rodičům-fanouškům za spolupráci a fandění děkují trenéři Petra Mandátová a Tomáš Martiník