Žákyně v Opavě

15. března 2016, Jaromír Veselý

Mladé naděje mají za sebou další čtyři utkání.

Dění florbalově nabitého víkendu 12. a 13.3. zahájily starší žákyně na svém opavském turnaji. Své síly změřila vítkovická děvčata s celky domácí Opavy, ostravské Bonusie, přerovského Spartaku a FBS Olomouc.

Čtveřice utkání přinesla Vítkovicím čtvrté místo na turnaji, kvalitou rozmanité výkony a spoustu nových zkušeností, které se v budoucnu velice osvědčí.

S.K. P.E.M.A. Opava

Úvod přinesl duel s domácí Opavou, která si předtím úspěšně vyšlápla na jinak suverénní Olomouc. Zápas v poměrně vysokém tempu byl po celou dobu hry velice vyrovnaný, přes velkou snahu se ani jeden z týmů nedokázal více prosadit. Důrazná obrana na obou stranách to zkrátka neumožňovala. To co nezachytila obrana si pohlídaly dobře chytající brankářky. Každá z nich pak za svá záda povolila jen jeden zásah a po slibném a aktivním výkonu se týmy rozešly smírně 1:1.

FBC ČPP Bonusia Ostrava

Druhý zápas se rozhodně mezi dobré výkony zařadit nemohl. Od počátku ustrašený a nervózní výkon v kombinaci se soupeřem, který byl odhodlaný uspět, znamenaly neustálý tlak na branku Barči Plačkové, a ačkoliv dělala co mohla prohře zabránit nedokázala. Po velice slabém nervózním a rozhodně ne týmovém výkonu plném ztrát míčku a nepřesností si tak vítězství odnesl soupeř 0:4.

FBC Spartak Přerov

Do třetího utkání vstoupil vyměněný tým vítkovických žákyň a výkon odlišný od předchozího jako den a noc. Mladé naděje Vítkovic byly tím kdo udával tempo hře a tvrdě a aktivně hrajícímu soupeři nedávaly mnoho příležitostí hrát s míčkem. Všechny příležitosti, které si přesto soupeř vypracoval, zlikvidovala Barča Plačková a její spoluhráčky ze svého tlaku postupně vstřelily tři branky a radovaly se tak z vítězství 3:0 po zcela zaslouženém výkonu.

FBS Olomouc

Poslední zápas se nesl v duchu odhodlání uspět proti nejsilnějšímu soupeři letošní sezóny. Děvčata si sama zorganizovala sestavu a s velkým odhodláním se pustila do soupeře. Ve vyrovnaném utkání, dost možná nejlepším z celého turnaje, svým nejlepším výkonem turnaje nedaly Vítkovice soupeři nic zadarmo a i přes občasný tlak, který si vytvořil, se na dvě branky velice nadřel a naopak také se štěstím udržel na své straně jedinou obdrženou branku.

Přestože výsledné umístění nemusí nabízet mnoho důvodů k radosti, děvčata ukázala, že jsou schopná hrát s kýmkoliv vyrovnanou partii, ale také, že nic, radost ze hry, ani dobrý výkon, ani výsledek, nepřijde samo a každý musí přiložit ruku k dílu a všichni musí tahat za jeden provaz. Týmový výkon přináší ovoce.

Další turnaj odehrají děvčata následující víkend v neděli 20.3. v Olomouci.

Sestava Vítkovic
Brankářka:
Plačková,
Hráčky v poli: Rašková, Chaloupková, Martináková V., Pecnová, Strakošová, Perutková, Glasová, Gálová, Mikšíková, Berglová, Prusková, Feiková Ad., Hurníková, Svobodová, Ohrádková.