#modryPM: Ženy letí na Champions Cup. Sledujte je na síti

28. září 2016, Michal Dannhofer

Hashtag #modryPM Vám otevře cestu do světa Vítkovic

Ženský tým Vítkovic se v dubnu po dvou letech vrátil na trůn v ženské extralize, což znamená, že svěřenkyně trenéra Jiřího Veleckého, v čele s kapitánkou Denisou Ferenčíkovou nabírají ve čtvrtek směr Švédsko, kde se uskuteční Champions Cup 2016.

Ano, ten turnaj, na kterém předloni dosáhly historického úspěchu, když vyřadily v semifinále Chur a jako první český ženský celek si zahrály finále. Předtím ještě v základní skupině porazily Zug, tehdejší vítězky Swiss Cupu.

Formát turnaje se ale změnil, prakticky se hraje jen play off a týmy ze Švédska a Finska jsou dokonce nasazeny rovnou do semifinále. Pro Vítkovice to v praxi znamená, že se utkají ve čtvrtfinále s Naukou, vítězem EuroFloorball Cupu 2015 a poté by je čekalo Pixbo, úřadující šampionky švédské SSL.

Ostravanky půjdou do utkání v roli favoritek, čehož se nezříkají. „Ten tým znám, je to prakticky celá ruská reprezentace, proti které jsem už několikrát hrála,“ hodnotí kapitánka Denisa Ferenčíková. „A musíme si dát pozor, co se týče zápasů za Slovensko, tak nás dokázaly potrápit,“ varuje. „Mohou nás zkusit překvapit, ale očekávám od nich poctivou defenzivní hru, budou spíše bránit,“ odhaduje.

Do Švédska cestuje také předseda správní rady Vítkovic Tomáš Krásný, který je ve své predikci poněkud ostřejší. „Nedokážu si představit, že by holky padly s ruským mistrem, se vším respektem k soupeři,“ říká. „Na papíře mají Vítkovice nejsilnější tým v historii, holkám věřím a moc jim držím palce,“ povzbuzuje.

Ve spolupráci s hráčkami a realizačním týmem jsme pro Vás připravili kolekci #modryPM , sledujte tedy všechny informační kanály oddílu.