#modryPM: Vítkovice jsou v semifinále, Nauce daly dvanáct branek

30. září 2016, Michal Dannhofer

Vítkovice daly ruským soupeřkám dvanáct branek

Florbalistky Vítkovic mají za sebou úvodní vystoupení na Champions Cupu 2016. Vzhledem k novému hracímu systému by případná prohra byla fatální a automaticky znamenala v neděli boj o konečné páté místo s poraženým ze druhého semifinále mezi Churem a IKSU. Tým kapitánky Ferenčíkové však poklidně dokráčel k vítězství 12:1.

Od prvních minut bylo zřejmé, že ze strany soupeře příliš nebezpečí nehrozí, protože má velké problémy s tím, aby se dostal k míčku a následně měl čas na kombinaci. Už v první třetině tak Vítkovice vstřelily čtyři branky a určily ráz utkání.

Ve druhé části pak přidaly dalších pět branek, ale také mezi 30. - 35. minutou odehrály svou nejhorší pasáž, když pustily soupeře do několika samostatných úniků, přičemž jeden z nich proměnila Kitaeva, kterou si reprezentantky určitě pamatují pro její nezaměnitelnou střelbu. Nyní předvedla efektní blafák, který Kubíčková nevystihla.

Ve třetí části se utkání za rozhodnutého stavu již jen dohrávalo. Vítkovice přidaly tři branky a celkově tak zvítězily 12:1.