Na Dubinu přijede pražská Sparta

05. října 2016, Vlaďka Zoubková

Obě mužstva se nacházejí v jiném rozpoložení.

Zatímco Vítkovice vedou tabulku bez ztráty bodu, Sparta na své první vítězství v lize čeká.

Pražská Sparta měla v úvodu Superligy nelehký los. První souboj sehrála s Bulldogs Brno (4:7), v dalším kole ji čekal úřadující mistr z Chodova (6:9). Nejblíže vítězství byla v derby s Bohemians Praha, ve kterém podlehla klokanům těsně 7:8. Poslední porážka přišla na půdě Otrokovic, když díky nezvládnuté poslední třetině sparťané odjížděli s prohrou 3:7. Sparta na Dubině bude chtít domácí potrápit a poprat se o první body do tabulky. V kádru má šikovné hráče, jako je jejich nejlepší střelec Jaroslav Jaroš, Slovinec Luka Časar nebo Ondřej Svatoš.

Právě Svatoš byl hvězdou loňského domácího vítězství nad Vítkovicemi. Stejně jako letos, také před rokem se jednalo o zápas pátého kola Superligy, Sparta na Podvinném mlýně uštědřila hostům porážku 5:3. Svatoš se blýskl dvěma góly a jednou asistencí. Vítkovice loni neměly zrovna nejlepší vstup do nejvyšší soutěže, bez úspěchu odjížděly z Prahy také o týden později, po prohře na Vinohradech.

Letos je situace jiná. Vicemistr vládne Superlize, po čtyřech vítězstvích má na kontě plný počet bodů a skóre 35:13. V pondělním televizním utkání deklasoval Bulldogs Brno 10:4, podobný kousek budou chtít domácí předvést také v sobotu na Dubině. Výbornou mušku má aktuálně nejlepší střelec Lukáš Hájek, stejně jako Josef Rýpar nebo Jan Šebesta. Formu z minulé sezóny potvrzuje Marek Matejčík s Markem Bräuerem, v brance řádí Lukáš Souček. Také dvojka Petr Blakala má za sebou vítězný zápas.

Výsledky v minulé sezóně: Sparta Praha – Vítkovice 5:3, Vítkovice – Sparta Praha 8:2.

Zápas 1. SC TEMPISH Vítkovice – ACEMA Sparta Praha se odehraje v sobotu 8. října od 17:00 na Dubině, těšíme se na vaši podporu!