Rytířky se po návratu ze Švédska postaví rozjetému Jičínu

06. října 2016, Michal Dannhofer

Jičínské FBK získalo dosud stejný počet bodů jako loni

Tým trenéra Jiřího Veleckého a kapitánky Denisy Ferenčíkové má za sebou úspěšnou reprezentaci vítkovického oddílu na Champions Cupu 2016 a z úst slovenské kapitánky zaznělo, že by se chtěl příští rok vrátit. K tomu je ale třeba vyhrát extraligu, do které se rytířky po dvou vynechaných zápasech vrací.

Týmem, se kterým se utkají, je Jičín. Celek, který se dosud vždy v nejvyšší soutěži zachraňoval, letos vyhlásil útok na play off a poměrně zdatně posílil: ke tradičním stálicím Žůrkové, Satýnkové nebo Müllerové letos přibyla například – jinak také bobistka – Markéta Kosová nebo slovenská exreprezentantka Nikola Domonkosová. Ještě před začátkem soutěže tým vyměnil trenéra: Martina Řeháka nahradil nejprve přechodně Martin Petrgál, dále se týmu ujal Petr Číháček.

Změna zatím očividně zabírá. V extralize žen je to totiž do jisté míry tak, že pokud chcete do play off, tak musíte určité soupeře porazit, protože – jste-li tým na úrovni play off – tak proti silnějším týmům body nezískáte a ty úplně nejslabší zase porazí všichni, takže tam se onen pověstný chleba neláme.

No a Jičínu je třeba přiznat, že svých osm bodů vyválčil s Olomoucí, Židenicemi a Panthers, přičemž právě body proti moravským soupeřům pro něj v konečném účtování dost možná budou mít cenu zlata v podobě místenky mezi osmi nejlepšími.

Jedinou prohru zatím zaznamenal proti Ostravě, které podlehl 1:9, nyní jej čeká první soupeř z úzké extraligové špičky. Ukázal ale, že se nebojí a rytířky budou určitě potřebovat podporu svých fanoušků.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBK Jičín
Sobota, 14.00, MSH Dubina Ostrava
Vzájemné zápasy v minulé sezoně: 15:1 (Ostrava) a 7:1 (Jičín)