Muži stále stoprocentní

10. října 2016, Vlaďka Zoubková

Množství promarněných příležitostí na obou stranách, ale tři body jsou doma!

Úvod zápasu byl ve znamení nepřesností na vítkovické straně. Lukáš Souček se pěkně zapotil, zejména při šancích Marvánka, Svatoše či Časara. Stav zůstal nezměněn do 15. minuty, kdy se na druhé straně po přihrávce Jana Šebesty nemýlil Lukáš Hájek. Branka domácí uklidnila, navíc dostali možnost početní výhody, po faulu sparťanského Prunera. Přesilovku Vítkovice využily, po asistenci Lukáše Hájka skóruje Josef Rýpar – 0:2.

Oba gólmani předváděli výborné zákroky. Ve 27. minutě kapituloval Lukáš Souček, po přesné trefě Ondřeje Svatoše, o minutu později se musel ohánět po nepříjemné střele Bíny. Na druhé straně čaroval Kotouček po šancích Matejčíka s Rýparem. Hra nabírá na tempu, přibývají šance na obou stranách. Klobouček inkasuje potřetí, opět je u toho Lukáš Hájek, když vybízí ke skórování Adama Delonga, ten jeho nabídku využívá. Hosté se snaží srovnat krok díky Vránovi, Souček opět na svém místě. Na druhé straně se zapotí Klobouček po šancích Hájka a Matejčíka s Neherou, ale skóre se do konce druhé části nemění.

Do závěrečné periody vstupují domácí zostra, po spolupráci s Markem Matejčíkem se do listiny střelců zapisuje Marek Bräuer – 4:1. Přesilovku si zahraje naopak Sparta a také s úspěchem. Autorem snížení na 4:2 je Jakub Vrána. O půlminuty později se hosté dostávají na dostřel po kombinaci Jaroš - Ujhelyi a snižují na rozdíl jediné branky. Navlas stejný scénář píšou Vítkovice. Po nedovoleném zákroku Marvánka zahrávají přesilovku, Václav Komačka ji využívá. Slepeným gólem o necelou minutu později skóruje po přihrávce Marka Matejčíka střelec Marek Bräuer a vrací modrým tříbrankový náskok. Konec zápasu se nese ve znamení dalších dvou přesilovek pro Vítkovice, skóre ovšem zůstává stejné.

Vítkovice porážejí Spartu stejným poměrem, jako předchozího domácího soupeře FBC Ostrava. Zajímavý zápas byl ve znamení povedených zákroků obou brankářů a zároveň nepřesností střelců v koncovce.

Další domácí souboj zažije Dubina již tuto sobotu, a to reprízu posledního Superfinále! Nenechte si ujít atraktivní zápas proti úřadujícímu mistrovi FAT PIPE FLORBAL CHODOV! Začátek v 17:00.