Chystá se repríza mužského Superfinále!

14. října 2016, Vlaďka Zoubková

Mistrovský Chodov přijede na horkou půdu vicemistrů.

Vítkovice - Chodov proti sobě naposledy stáli v neděli 17. dubna při Superfinále florbalu v O2 aréně. Po vítězství 5:4 poprvé v historii putoval mistrovský titul na Jižní Město, do rukou Chodova. O těsné výhře rozhodl necelé tři minuty před koncem Tom Ondrušek, který po sezóně odešel do švédského Warbergu. Kádr pražanů se během léta příliš nezměnil, kromě Ondruškova odchodu ukončil kariéru Martin Flousek, ze sousedního Tatranu přišel Marek Vávra, jehož bratr Tomáš již barvy Chodova obléká.

Ve čtvrteční dohrávce 4. kola rozstřílel Chodov pořádající Kladno 12:5, při chuti byl zejména Tomáš Sýkora s Martinem Koutným. První porážku mistrovi uštědřili florbalisté Mladé Boleslavi, když dramatický duel na Jižním Městě rozhodl šest vteřin před koncem Jiří Courney (5:6). Chodovu chybí odehrát jeden superligový zápas, nedohraný souboj pod širým nebem proti Bohemians se bude díky nepřízni počasí opakovat. Po 40. minutách vedl Chodov 5:1, získá v repete tři body do tabulky?

Vítkovický stroj se ještě nezasekl, po pěti utkáních je bez ztráty a Chodovu má co oplácet. Bude to nejen prohra v Superfinále, v loňské sezóně ztratil vicemistr s pražským soupeřem všechny body, doma i venku. Lídr tabulky se nespoléhá jen na jednoho střelce, tým je kompaktní a plný osobností, se schopnostmi rozhodovat zápasy. Kromě reprezentantů nominovaných na EFT ve Švédsku Lukáše Hájka, Marka Matejčíka a Jana Šebesty, se gólově prosazují také Josef Rýpar, či Marek Bräuer. O tom, že ostře sledovaný zápas bude také bojem na poli brankářském, není třeba polemizovat. Obě jedničky Lukáš Souček s Danielem Mückem podávají výborné výkony, připraveni budou také uzdravený Jan Barák s Petrem Blakalou, který si právě proti Chodovu otevřel dveře do Superligy.

Bilance v minulé sezóně: Chodov - Vítkovice 7:5, Vítkovice - Chodov 6:7.

Repríza posledního Superfinále je na programu v sobotu 15. října od 17:00 na Dubině, přijďte vytvořit skvělou atmosféru, jak to umíte jen vy! Bude se opravdu na co těšit!