Stoprocentní rytířky míří do Olomouce

14. října 2016, Michal Dannhofer

Domovský klub Adély Pantělejevové umí favority potrápit!

Tým kapitánky Denisy Ferenčíkové a trenéra Jiřího Veleckého čeká druhý nejkratší možný výjezd v extraligové sezoně. V Olomouci se v hale, pojmenované po legendárním a tragicky zesnulém hokejistovi Luďku Čajkovi postaví tamnímu FBS, které umí potrápit favority.

V posledních letech je dění okolo Olomouce poměrně turbulentní. V klubu nejprve skončil úspěšný trenér Pavel Hausner, který tým dvakrát dotáhl do play off a nahradil jej Ondřej Otáhal. Ambiciózní trenér z Přerova dostal dlouhodobou smlouvu, ale nedokončil ani první sezonu a nahradila jej Alice Pavlíková.

Ikona extraligového týmu, která mimochodem kdysi jednala o přesunu do Vítkovic, nedokázala ve své dvojroli vybojovat pro svůj tým účast mezi osmi nejlepšími a co více, Olomouc se loni musela zachraňovat až v baráži.

V letní přestávce se týmu ujal – ostravské florbalové obci dobře známý – Petr Dadej a byť se musel vyrovnat s odchodem několika hráček, tak to zatím Olomouci celkem šlape: vyjma úvodní prohry s Jičínem dokázala vyhrát důležité zápasy s Židenicemi, Panthers a Vinohrady, což ji zatím se ziskem devíti bodů řadí na šesté místo.

Před několika týdny navíc získala Olomouc mimořádně zajímavou posilu: do brankoviště se totiž postavila dlouholetá opora B-týmu vítkovických žen Lucie Kluzová.

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 18.00, SH Čajka Aréna Olomouc
Vzájemné zápasy v minulé sezoně: 4:5 (Olomouc) a 8:2 (Dubina)