První výjezd přinesl juniorkám 5 bodů

20. října 2016, Vlaďka Zoubková

Venkovní dvojzápas očima hráček Vlaďky Maděrové a Michaely Hanzesové.

Vítkovice - Chodov 5:4sn

V sobotu 15.10. se juniorky vydaly na dvojzápas do Prahy a Hradce Králové. Po příjezdu na místo se vydaly do haly, kde se začaly připravovat na zápas. V šatně panovala natěšená atmosféra. Úvod zápasu byl ze strany Chodova aktivnější a svoji úroveň hry si dokázal udržet po celé utkání. Naštěstí jsme dokázaly zdárně bránit, díky brankářce Michaele Ranochové a gólu Vlaďky Maděrové jsme šly po první třetině do šaten šťastnější. V první polovině druhé třetiny jsme přidaly další dva góly, ten první vstřelila zastupující kapitánka Terka Mikulová, které střela sjela z florbalky, ale míček žabkou doputoval až za brankovou čáru. Druhý gól do branky umístila Terka Zemanová po dorážce nepovedené střely Termy Hanzlíkové a šly jsme do vedení 3:0. Bohužel jsme začaly dělat nevynucené chyby a juniorky Chodova dokázaly během pěti minut otočit zápas ve svůj prospěch. Do šatny jsme už tak nadšeně nešly, neboť stav utkání byl 3:4 pro Chodov. Do třetí třetiny jsme nastupoval nejisté, postupem času se ale snaha vyrovnat zvyšovala. Vysvobození přišlo ve 47. minutě gólem Nikol Kubečkové, která skórovala až po třetí dorážce k právě tyči. Na tabuli svítilo skóre 4:4 a utkání začalo být vypjaté, místy až moc, poté co nám na zemi skončily dvě hráčky, které už nemohly pokračovat v zápase. Stav utkání se nezměnil a tak nás čekalo poprvé v sezóně prodloužení. Oba dva týmy měly šance, ale skórovat se nepodařilo nikomu. Rozhodčí odpískal konec prodloužení, nervozita stoupala. Všichni víme, že nájezdy jsou pouze o náhodě. Atmosféra byla hustá, že by se dala krájet, brankářkám se rosily mřížky, i fanoušci drželi prsty křížky, ptáčci nervozitou ztichli. Na nájezdy šly hráčky, které si věřily, vyhrály jsme je ve čtvrté sérii díky skvělým zákrokům brankářky Míši Ranochové a nádherně proměněnými nájezdy Nikol Kubečkové. Myslíme si, že tento zápas nám dodal hodně zkušeností, a hlavně to, že za stavu 3:0 není nic vyhráno. Děkujeme soupeřkám za skvělý zápas a těšíme se na další.

Vítkovice - Hradec Králové 6:2

Druhý hrací den nás čekal v Hradci Králové. Cestovaly jsme s přestupem, ale vše jsme zvládly a společným obědem se výborně naladily na zápas. Věděly jsme, že soupeřky nesmíme podcenit a mohou nás čímkoliv překvapit. Utkání bylo dlouho vyrovnané, šance se střídaly na obou stranách. Skóre zápasu jako první otevřela v desáté minutě Barbora Husková, která dostala nahrávku před branku od Elišky Plánkové a pohotově zakončila. V patnácté minutě jsme dostaly gól z propadnutí obrany, když šel Hradec ve dvou osamocen na naši gólmanku. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu 1:1. V první minutě druhé třetiny jsme přidaly další gól díky přesilové hře, když skóruje Eliška Plánková po nahrávce Terky Mikulové. Zápas byl hodně vyrovnaný, diváci jistě návštěvy nelitují. V třinácté minutě druhé části máme další přesilovou hru, kterou jsme proměnily po nahrávce Terky Mikulové, která našla na středu Terku Zemanovou. Skóre třetí třetiny otevřela Eliška Plánková, která vystřelila tahem na bližší tyčku. Po individuální chybě naší hráčky ve středu hřiště se Hradec dostal do šance, kterou využívá a snižuje stav. Ve čtrnácté minutě třetí části se po náhodné teči prosazuje z pravého křídla Alex Glasová. Za deset sekund se znova prosadila Barbora Husková po nahrávce Elišky Plánkové a tím uzavřela skóre zápasu. I tento zápas nám ukázal hodně nedostatků, na kterých musíme zapracovat, děkujeme soupeřkám za zápas.

Autorky: Vlaďka Maděrová a Michaela Hanzesová

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Michaela Hanzesová, Michaela Ranochová
Obránkyně: Markéta Kolářová, Tereza Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Nikol Kubečková, Jana Vojcíková
Útočnice: Eliška Planková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Tereza Hanzlíková, Barbora Husková, Alexandra Glasová, Vlaďka Maděrová, Kristýna Chaloupková, Tereza Chlupatá, Karolina Moravcová, Natálie Honová, Veronika Janáčková.