Vicemistři vyšli poprvé bodově naprázdno

24. října 2016, Vlaďka Zoubková

Muži ztratili na východě Čech všechny tři ligové body.

V pardubické Sportovní hale Dašická byla k vidění dohrávka sedmého kola Tipsport Superligy, místní Sokol na svém hřišti přivítal během pěti dnů již podruhé mužstvo Vítkovic. Čtvrteční pohárové utkání vyznělo jasně pro hosty, kteří si do osmifinálové skupiny připsali tři body za vítězství 8:2.

Vicemistři vstoupili rázně i do pondělního souboje. Po brankách Marka Bräuera s Josefem Rýparem vedli ve 12. minutě 2:0, ovšem domácí útočník Přemek Pakosta dvěmi trefami zařídil do konce úvodní části vyrovnání. Vítkovice se dlouho nemohly prosadit, naopak to byli pardubičtí florbalisté, kdo převzal otěže zápasu, Petr Blakala v brance hostů měl více práce, než jeho protějšek Jakub Levínský. Skóre se měnilo až v samotném konci prostřední části, když domácí Michal Janeček poslal Sokol do těsného vedení.

640 fanoušků v hale a od třetí třetiny také fandové u obrazovek sledovali velký obrat Východočechů. Opět u toho byl Přemek Pakosta, když dvěma slepenými góly v úvodní desetiminutovce posledního dějství poslal perníkáře do vedení 5:2! Pakosta se v zápase blýskl čtyřmi góly! Vítkovice si berou čas na oddych, ale po návratu na palubovku znova inkasují, tentokrát z hole Tomáše Dleska. Domácí fandové jsou v euforii a ženou Sokol za třetí superligovou výhrou v řadě. V 50. minutě se konečně zapisují do statistik Vítkovice, díky trefě Marka Matejčíka se vracejí do zápasu – 6:3. Tři minuty před koncem utkání je to jen o gól, díky snížení Václava Komačky a Josefa Rýpara. Domácí se strachují o výsledek, ale vicemistři ze závěrečného tlaku více nevytěží, po dramatické koncovce se skóre zastaví na výsledku 6:5. Pardubice se radují z cenného skalpu, naplno bodují ve třetím ligovém zápase za sebou! Naopak Vítkovice poprvé končí v Superlize s prázdnýma rukama, po nevýrazném výkonu odjíždějí domů bez bodu. Šanci k nápravě budou mít již tento pátek, kdy na Dubině vyzvou FbŠ Bohemians. Přijďte náš tým podpořit, budou to potřebovat! Jedeme dál!!!