Po páteční divoké výhře přišla nadílka od Tatranu

31. října 2016, Vlaďka Zoubková

Muži vezou z Prahy místo bodů těžkou prohru

Prodloužený víkend měl na svědomí dvě soutěžní kola Tipsort Superligy. O svátečním pátku 28. října hostili muži na Dubině celek FbŠ Bohemians, v neděli vyrazili do Prahy k souboji s Tatranem Střešovice.

Do branky domácích se poprvé na Dubině postavil Petr Blakala a hned v úvodní minutě si připisuje úspěšný zákrok, po střele hostujícího Martina Šimka. Také vicemistr podniká pár výletů do obranného pásma zelenobílých, po šancích Václava Komačky a Marka Bräuera se ujímá střela Lukáše Pešata – 1:0. O čtyři minuty později zvyšuje Marek Matejčík, připisující si také třetí branku domácích do sítě Jana Hejného. V závěru třetiny snižuje hostující Adam Růžek, a tak se jde do šaten za stavu 3:1 pro Vítkovice. Domácí jsou při chuti také na začátku prostřední části hry, ve 24. minutě přidává svůj třetí gól v zápase neúnavný střelec Marek Matejčík. Brankové hody pokračují, pátou vítkovickou trefu přidává Ondřej Firda a vyhání tak z branky klokanů gólmana Hejného. Nová tvář v hostující kleci Tomáš Hyršl nezačíná zrovna nejlépe, z dalšího útoku domácích inkasuje, po přesné střele Adama Delonga. Ke slovu se dostávají také svěřenci Michala Jedličky, za Blakalova záda se trefuje Martin Kisugite – 6:2. Průběžný stav vydrží necelou minutu, sedmou branku přidává junior Václav Jurdzin. Bohemians dostává výhodu přesilové hry, kterou využívá opět Martin Kisugite. Stejný hráč o chvíli později kompletuje hattrick – 7:4! Časomíra se ve druhé periodě zastaví na výsledku 8:4, po přihrávce Marka Matejčíka zvyšuje Ladislav Gál. Celkem padlo v prostřední části osm branek, v té chvíli nikdo netuší, že tento počet bude překonán. Bohemians pokračují v bojovném výkonu ze druhé třetiny, ostrýma pálí Radek Mandík – 8:5. Rozhodčí i zapisovatelé mají plné ruce práce, Vítkovice opět brankově odskakují, devátý gól přidává Josef Rýpar, Ondřej Firda kompletuje desítku. Útočný florbal se musí divákům líbit, klokani se do sítě Petra Blakaly trefují ještě čtyřikrát, z toho dvě branky vsítil nejlepší střelec zelenobílých v této sezóně, Jakub Šárka. Skóre divokého souboje uzavírá trestné střílení domácích, které proměňuje (jak jinak) Josef Rýpar. 283 fanoušků na Dubině vidělo 22 branek, po vítězství 13:9 se ze třech bodů radují domácí Vítkovice.

Po jednodenním odpočinku pokračovala Tipsport Superliga devátým kolem. Vítkovičtí muži vyjeli na hřiště střešovické Stodoly, kde je čekal Tatran Střešovice. Pražský tým nezažívá nejlepší podzimní část sezóny, v posledních dvou zápasech nezískal ani bod, po prohře s Chodovem 5:17 a Otrokovicemi 4:6. Vítkovice utrpěly porážku 5:6 na hřišti Pardubic, v pátek doma zvítězily nad Bohemians 13:9.

Obě mužstva prověřila ze startu brankáře soupeřů, Tomáše Kafku a Petra Blakalu. V gólových šancích se vystřídal Lukáš Hájek s Markem Matejčíkem, za domácí zahrozil Jakub Slavík. Po chybě Jana Šebesty otevírá v osmé minutě skóre Marek Beneš a posílá tak Střešovice do vedení. Za chvíli je vyrovnáno, díky přesnému výhozu Petra Blakaly srovnává krok Marek Matejčík – 1:1. Tatranští jsou nebezpečnější, lépe kombinují a po brankách Kolíska se Slavíkem odskakují na 3:1. Do konce třetiny přidávají domácí další dva přesné zásahy a pojišťují si vedení 5:1. Hosté se pomalu k ničemu nedostávají, aktivita je převážně na florbalkách Střešovic. Během dvou minut druhé třetiny dostává vítkovická obrana další tři branky a vypadá to na debakl. Za hosty nakonec snižuje Marek Bräuer – 8:2. Na začátku třetiny si berou slovo Vítkovice, zásluhou Ladislava Gála s Markem Bräuerem se snaží napravit dojem a snižují na 8:4. Tatran jim ale více prostoru nedovoluje, po dalších brankách upravují výsledek na konečných 10:4. Tenhle zápas se vicemistrům opravdu nepovedl. Varovným signálem může být 19 inkasovaných branek během dvou zápasů!

Superligu čeká o nadcházejícím víkendu reprezentační pauza, muži odjíždějí na další podnik EFT do švédského Växjö. V desátém kole Tipsport Superligy 13. listopadu čeká Vítkovice další nelehký soupeř, Mladá Boleslav.