MEZINÁRODNÍ VÍKEND: Podpořte hráče Vítkovic v reprezentačních dresech

03. listopadu 2016, Michal Dannhofer

Vítkovický klub má mezi reprezentanty početné zastoupení

Je tady podzimní mezinárodní termín, což znamená, že zůstanou zavřené brány českých sportovních hal, ale za to bude třeba fandit našim reprezentacím. A můžete si být jisti, že bude fandit komu, vždyť současní nebo bývalí hráči a hráčky Vítkovic často tvoří v mužstvech prim.

MUŽSKÁ REPREZENTACE
Muži jsou měsíc od svého vrcholu – světového šampionátu v lotyšské Rize. Kdo zamíří do rodiště hrdinky minulé sezony Laumy Visnevske ještě není známo, ve hře je ale pořádná plejáda bývalých nebo současných hráčů Vítkovic. Z hráčů doby minulé jsou to Petr Kološ, Milan Tomašík, Tomáš Sladký, Patrik Suchánek, Martin Tokoš, Lukáš Veltšmíd a Jan Jelínek, ze současného kádru pak Lukáš Hájek, Marek Matejčík a Jan Šebesta. Všem držíme palce, ať se probojují do konečné nominace trenéra Radima Cepka.

Program
Pátek – 19:10:
Česko – Švédsko
Sobota – 15:30: Česko – Finsko
Neděle – 9:15: Česko – Švýcarsko

ŽENSKÁ REPREZENTACE
Zkrátka nepřijdou ani fanoušci ženského florbalu. Trenér Miroslav Janovský, který má k ruce také Dušana Dudeška, totiž rovněž spoléhá na několik hráček, které dres s rytířem Vítkem oblékaly, potažmo jej nyní reprezentují. Jedinou, se kterou počítat už nemůže je Lenka Kubíčková, která ukončila reprezentační kariéru. V minulosti dres Vítkovic oblékala Tereza Urbánková, se současného kádru se pak do nominace probojovaly Zuzana Halfarová, Petra Mandátová, Veronika Enenkelová, Kamila Paloncyová, Denisa Ratajová a Romana Kiecková.

Program
Pátek – 20:00:
Česko - Švýcarsko
Sobota – 15:00: Česko – Finsko
Neděle – 11:00: Česko – Švédsko

Živé přenosy z ženského EFT budou vysílány zde.

Nesmíme opomenout ani reprezentační juniorky. Na jejich lavičce si totiž mezinárodní premiéru odbyde trenér Tomáš Martiník!

Vítkovice jsou také již dlouhou dobu oblíbenou adresou pro špičkové slovenské florbalisty a florbalistky. Do Košic tak zamíří za slovenským týmem defenzivní věž Václav Komačka společně se štírkem Ladislav Gálem, ženská ekipa pak míří na mítink do Púchova.