Juniorky jsou doma stále stoprocentní

03. listopadu 2016, Redakce

Juniorky mají skvěle rozjetou sezónu!

Vítkovice Litvínov 14:1

V 6. Kole přijely do Ostravy holky z druhého kouta republiky. Zdálo se, že netradiční čas v 19:30h bude našim holkám svědčit, neboť jsou zvyklé spíše ponocovat, než být ranní ptáčata, ovšem na hřišti to první třetinu vypadalo jako po silném nedělním obědě u babičky. Sice si vytvořily platonický úvodní tlak, nicméně soupeřky zabloudily k naší brance a najednou prohráváme 0:1.

Naštěstí se třetí formaci podařilo rychle srovnat gólem Jany Vojcíkové. Druhý gól, který vsítila Vlaďka Maděrová rozhodně stojí za povšimnutí, neboť po přihrávce Karoliny Moravcové se ocitla v takové pološanci před brankou soupeřek. Obvykle každá hráčka ihned vystřelí na náhodu, zato Vlaďka se svým postavením nebyla spokojena, poodstoupila si od bránící hračky a zavěsila tzv. s přehledem, zkušeně.

Do konce třetiny už se zapojují konečně i hráčky z první a druhé pětky, Markéta Kolářová trefuje břevno, Eliška tyčku, Kristýna Chaloupková má nabito od Terezy Mikulové -> snad příště, s přehledem zvyšuje Bára Husková a po ní Denisa Hyršová. Končíme třetinu za stavu 4:1, výsledkové to nevypadá zle, herně by to chtělo budíček.

Ten nastal patrně v kabině, neboť v druhé třetině už zase vidíme obvyklý obrázek, bušíme do plných a soupeř se úspěšně brání. Na 5:1 zvyšuje Kristýna Chaloupková po geniální přihrávce Terky Mikulové, nebo to byla nepovedená střela? J Na 6:1 zvyšuje opět Vlaďka, prostě třetí lajna dneska válí, další branku přidává Eliška Plánková. Pak už vidíme jen břevno Karolíny Novákové a velké sólo T. Mikulové, uvolní se z obrany, povodí si další soupeřku a v situaci, kdy se může zeptat brankářky „kam to chceš?“ zazní z tribun velké jééééééééééé. No nic, do třetí třetiny už je to celkově veselejší, 7:1 a kompars z tribuny jde ochutnat řízečky od Zemanů.

V třetí třetině už je na hřišti jen jedno mužstvo. Na 8:1 zvyšuje v sólové akci Terka Mikulová, čímž skládá takový malý reparát za předchozí tutovku, autorkou deváté trefy je Saša Glasová přesně umístěnou střelou. Je krásné, když střela má víc myšlenky než síly. Blíží se stav deseti gólů v soupeřově sítí a tribuna začíná být nervózní, kdo bude dělat řízky na příští utkání, dokonce někdo pokřikuje na trenéra „nech ji sedět“. Štěstí se usměje opět do rodiny Zemanů, Terka zvyšuje na 10:1. Další góly dává Tereza Hanzlíková, poté 2x Eliška Plánková. Tady si dovolím upozornit na hattrick. Ve 12-té minutě za hru v brankovišti máme k dispozici samostatný nájezd, nicméně Kristýně Chaloupkové se nezadařilo. Závěrečný účet na 14:1 vystavuje Nikol Kubečková.

Sestava Vítkovic:

Michaela Ranochová, Michaela Hanzesová, Markéta Kolářová, Tereza Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Nikol Kubečková, Jana Vojcíková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Tereza Hanzlíková, Barbora Husková, Alexandra Glasová, Vlaďka Maděrová, Kristýna Chaloupková, Tereza Chlupatá, Karolina Moravcová, Veronika Janáčková.

Vítkovice – Herbadent Praha 10:5

Zatímco všichni kotelníci se těžce po ránu probouzejí a holky ještě vyspávají, Honza Zeman stojí u hypermarketu ještě před otevřením, aby koupil maso, Věrka chystá čerstvý olej a strouhanku, neboť vysmažit 40 řízečků a stihnout to do 10:30h před zahájením utkání je výkon hoden ocenění.

A přituhuje, na Dubinu přijely holky z Herbadentu a cítíme, že už to tak snadno nepůjde. Začátek je hodně rychlý, ihned po buly se Herbadent natlačí na naší půlku a než se vymaníme z tlaku, uběhne pouhých 32s a prohráváme. Tak rychle jsme to fakt nečekali. K obratu zavelely tentokráte starší hráčky, vyrovnala sice Bára Husková, nicméně největší zásluhu na gólu má Terka Zemanová, vybojovala míček v obraně, přetlačila bránící útočnici, pak obránkyni a Bára srovnala, musela. I gól na 2:1 začal v obraně, T. Zemanová vyveze T. Mikulové míček, přihrává Denise Hyršové a běží dál do útoku hlava nehlava, čekala sice příhru zpět, nicméně Denisa ji narazila o brankářku. Dorážka málem protrhla síť. Akce byla tak rychlá, že vracející se útočnice Herbadentu byly snad ještě někde před půlkou a už prohrávaly.

Hrajeme přesilovku, Natka Martináková si párkrát přihraje nalevo, napravo, něco zkusí křížem, natáhne celý blok na stranu, křižnou přihrávku nachází v obraně Terku M. a zvyšujeme na 3:1. Proč ne?! Ochozy jásají. Na 4:1 zvyšuje z ukázkového protiútoku tři na dvě Terka Zemanová po spolupráci s Bárou Huskovou. Na 5:1 završila účet Terka Hanzlíková, kdy individuálně obkroužila zadem branku a zasunula do sítě. Tenhle gól si brankářka za rámeček nedá. Jdeme do druhé třetiny.

A začínáme tam, kde jsme skončili, obránkyně Herbadentu fatálně chybuje před svojí brankou, Terka Hanzlíková ji bere míček a Bára Husková pohodlně zavěsí. Vypadá to snadno, nicméně soupeř se ještě nevzdal a po závaru před naší brankou snižuje na 6:2. A jako by jim narostla křídla!? Chvíli to vypadá, že snad se pokusí i o trvalou hru na naší polovině, ovšem v oslabení utíká Natka a je to 7:2. Jdeme do šaten. V závěrečné třetině si naše hráčky už výsledek pohlídaly, jakmile hráčky Herbadentu vsítily gól (v přesilovce a oslabení) a měly tendenci se pokusit zápas korigovat, opět jsme je srazily zpátky na zem, brankami Denisy a Vlaďky. Závěrečný (řízkový) gól vsítila v přesilovce Markéta Kolářová.

Zápas to byl kvalitní a ukázal smysluplnost celostátní ligy.

Sestava Vítkovic:

Michaela Hanzesová, Michaela Ranochová, Markéta Kolářová, Tereza Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Nikol Kubečková, Jana Vojcíková, Eliška Plánková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Tereza Hanzlíková, Barbora Husková, Alexandra Glasová, Vlaďka Maděrová, Kristýna Chaloupková, Tereza Chlupatá, Karolina Moravcová, Veronika Janáčková, Natálie Martináková, Natálie Honová.

Zapsal: Martin Mikula