V neděli na Boleslav!

12. listopadu 2016, Vlaďka Zoubková

Muži cestují na půdu vedoucího týmu Tipsport Superligy

Po reprezentační pauze pokračuje Tipsport Superliga již desátým kolem. Muži vyrazí do haly aktuálního lídra tabulky, Mladé Boleslavi. Středočeši v letošním ročníku prohráli pouze jednou, a to v prodloužení s Bohemians Praha. Spoléhají se na formu prvního muže historických střeleckých tabulek – Jiřího Curneyho, jemuž zdárně sekunduje kolega z útoku Jan Natov. Domácí brankoviště střeží dvojice Lukáš Bauer s Davidem Rytychem. Kádr boleslavských disponuje několika reprezentanty, v širší nominaci nalezneme kromě zmíněného Rytycha s Curneym také Jakuba Grubera, Petra Kološe či Jana Jelínka. Podobně jsou na tom také Vítkovice, v nedělním šlágru kola se představí členové českého výběru Lukáš Souček, Marek Matejčík, Josef Rýpar, Lukáš Hájek, Jan Šebesta s Martinem Neherou.

Nejsou to jen zvučná jména, která lákají vidět nedělní souboj. Zápasy těchto rivalů patří k nejatraktivnějším, jaká mužská nejvyšší soutěž nabízí. Obě mužstva jsou výborně fyzicky připravená, předvádějí líbivý útočný florbal s plným nasazením, ve většině případů padá větší množství branek, plná hlediště fanoušků obou táborů jsou pravidlem. Posledním měřením sil byla loňská semifinálová série, v níž se o účastníkovi Superfinále rozhodlo až v sedmém zápase právě na půdě mladoboleslavského celku. V nervy drásajícím boji se o těsném vítězství Vítkovic 4:5 rozhodovalo až v posledních sekundách zápasu. Podobně vyrovnané bylo loňské finále Poháru České pojišťovny, když během 45 vteřin třetí třetiny otočil vítkovický tým nepříznivý stav 2:0 na 2:3 a stal se vítězem pohárové soutěže! V základní části posledního ročníku Superligy se Vítkovicím proti Technologům tak moc nedařilo, soupeř pro sebe urval oba vzájemné souboje. Na Dubině se radovali boleslavští po samostatných nájezdech (5:6sn), odveta byla pro vítkovické florbalisty hodně krutá, když odjížděli z města automobilů s porážkou 7:0. Nyní je před námi první měření sil v nové sezóně, který z celků bude úspěšnější?

Šlágr desátého kola mezi první Mladou Boleslaví a třetími Vítkovicemi začíná v boleslavské Městské sportovní hale v neděli 13.11. od 18:00.

Foto: Martin Flousek