Utkání s Kladnem ve znamení studentů!

14. listopadu 2016, Vlaďka Zoubková

Ve čtvrtek se odehraje speciální zápas mezi Vítkovicemi a Kladnem, jenž se ponese v duchu svátku studenstva.

Jestliže lidé nezapomínají, vědí, že ve čtvrtek 17. 11. je opět svátek studentů, přičemž se odehraje další kolo Superligy mezi Vítkovicemi a Kladnem. Početná skupina vítkovických mužů studuje na ostravských univerzitách, jejichž zástupci se proti sobě střetnou ve čtvrtek od 12. hodiny. „Studuji sportovní management, protože mám blízko ke sportu. Můj cíl je získat titul inženýra,“ řekl Marek Bräuer, jehož oblíbené předměty jsou také směřovány do sportovního prostředí. Proč vlastně hraje florbal? „Jako malý kluk jsem chtěl něco dělat a florbal byl nový sport, tak jsem ho zkusil.“ Ze sportovního hlediska by rád nakoukl do reprezentace a zahraničí.

Naopak kroky Lukáše Součka mířily na Ostravskou Univerzitu. „Já mám obor tělesné výchovy v kombinaci s výchovou ke zdraví a vzhledem k mým zájmům je toto studium pro mne ideální,“ hlásí vítkovický strážce svatyně. „Nejvíce mne baví vědecký pohled na tělovýchovu, předměty zaměřené na sportovní přípravu nebo biologii těla a v neposlední řadě samozřejmě všechny sporty,“ zakončuje rozhovor muž s číslem devětadvacet na zádech, který konkrétní cíle stanovené nemá a je sám zvědav, kam se až ve studiu i florbale dostane.

Vítkovice Vás srdečně zvou na všechna tři utkání, která během čtvrtečního svátku proběhnou, jelikož už ve 12:00 startuje souboj mezi OSU a VŠB, v 15:00 si to rozdají vítkovické ženy s Panthers Praha a vše završí bitva Rytířů proti kladenským Kanonýrům!

Pakliže jsi studentem jedné z výše uvedených univerzit, přihlas se na zápas přes e-mail: radim.ivan@florbalvitkovice.cz! Trenéry Ostravské Univerzity bude Kamila Paloncyová a Jan Šebesta, na druhé straně bude udělovat pokyny Marek Bräuer s Katarinou Klapitovou! Během celého dne se fanoušci mohou těšit na skvělé občerstvení za studentské ceny, tak neváhej a doraz na Dubinu.

Seznam studentů z řad loňských Superfinalistů:

Jan Šebesta – Pedagogická fakulta, tělesná výchova a občanská výchova

Ondřej Firda – Obchodně podnikatelská fakulta, účetnictví a daně

Lukáš Souček – Pedagogická fakulta, tělesná výchova a výchova ke zdraví

Adam Delong – Stavební fakulta, stavební inženýrství

Marek Bräuer – Ekonomická fakulta, sportovní management

Petr Jankulár – Fyzioterapie

Marek Švajný – Trenérství a management sportu

Lukáš Hájek – Ekonomická fakulta