Juniorky – další úspěšný víkend a stále neporaženy

16. listopadu 2016, Redakce

Martin Mikula opět zhodnotil poslední zápasy neporažených juniorek!

Vítkovice – Liberec 13:1

V 8. kole přijely do Ostravy holky z města pod Ještědem. Papírově to měl být slabší soupeř a taky to na hře bylo vidět. Tentokráte v hale na Dopravce jsme se do nich pustili systematicky hned od začátku. Komentovat a popisovat vlastně není co. Řízky, co dlužili Kolářovi - byly, napečeno od Elišky - bylo, no a soupeř nám zalezl na vlastní půlku a do konce zápasu nevylezl, což je patrné také z poměru střel na bránu. Přestřílely jsme je v tréninkovém tempu 51:9. Nejlépe situaci vystihuje můj zápis z 12minuty, cituji: „…vzhledem k tomu, že sedíme na kratší straně hřiště, jsem rád, že konečně soupeřky zabloudily na naší polovinu a vidíme, jak vůbec vypadají.“

Tak snad jen telegraficky:

První třetina: o góly se postaraly Vlaďka Maděrová, Barbora Husková, Nikol Kubečková.

Druhá třetina: Eliška Plánková, Barbora Husková, Karolína Nováková, Barbora Husková, Natálie Martináková,

Třetí třetina: Tereza Mikulová, Kristýna Chaloupková, Barbora Husková, Eliška Plánková.

Za zmínku stojí jen 10tý gól Kristýny Chaloupkové a 4 góly od Báry Huskové. Do Otrokovic jsme tuto zprávu poslali SMSkou hned za čerstva, aby rodiče věděli co a jak. No a co na to Chaloupkovi teprve uvidíme.

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Michaela Hanzesová, Michaela Ranochová

Obránkyně: Tereza Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Nikol Kubečková, Jana Vojcíková

Útočnice: Eliška Plánková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Barbora Husková, Natálie Martináková, Alexandra Glasová, Vlaďka Maděrová, Kristýna Chaloupková, Tereza Chlupatá, Karolina Moravcová, Veronika Janáčková, Natálie Honová.

Vítkovice – Tatran Střešovice 12:5

Marně vzpomínám, kdy jsme s Tatranem hrály naposledy. Ano, bylo to před dvěma roky, při čtvrtfinálovém zápase v Praze a poslali jsme je domů. No uvidíme, jak to půjde dnes.

Je jedenáctá vteřina první třetiny, Tete rozehrává po autu, křižnou přihrávkou nachází Elišku a ta dává do prázdné branky. Vskutku rychlý začátek. Druhý gól přidává z protiútoku Terka Zemanová. Za tohoto stavu hrajeme přesilovku nejdřív 5:4, pak 5:3, jenže kromě tyčky Báry Huskové jsme z přesilovky nic nevytěžili. Chtělo by to lepidlo na čepel, protože tolik zpracovaných míčků na druhý, třetí pokus se vidí v pouze v nižších soutěžích. Jako bychom v přesilovce nevěděli, co s ní. Přichází zase hra 5 na 5 a tak sázíme další góly. Nejdřív Eliška z nulovéhu úhlu, pak Kája Moravcová doráží samostatnou akci Natky. Nyní se dostává ke hře soupeř, v době kdy se svíjí bolestí hráčka Tatranu a čekáme přerušení hry, obdržíme gól, nikdo ani neví jak. Další gól dostaneme po té, co se neumíme dobře rozestavit při rozehrávce soupeře. Tatran nabírá dech, ale obránkyně Tete a Nikol postupně zavěsí a jdeme v klidu do šaten za stavu 6:2.

V druhé třetině Vlaďka Maděrová zopakuje fintu z předešlého zápasu a zasune brankářce míček zpoza branky do sítě. Soupeř sice koriguje dorážkou, jenže na 8:3 doráží do prázdné branky Karolína Novákova, když jí míček naservíruje po kombinaci Denisa Hyršová. Na 9:3 dává Natka a holky jdou do znovu šaten a ještě spokojenější.

Ve třetí třetině má hra stále podobný obraz, soupeř se snaží aktivně hrát, což je sympatické, ale ještě sympatičtější je, že mu sázíme další góly. Na 10:3 dává Bára Husková, na 11:3 Tete ze svého oblíbeného místa dává svůj druhý gól v zápase a je vidět, že chce dát hattrick, neboť dále pálí z každé pozice - do masky a také do břevna. No dneska už to asi neklapne. Poslední gól z vítkovických holí dává konečně Denisa, které po několikáté už dnes nabije Natka. V závěrečných minutách jakoby soupeř prohlédl hru rytířek, pokouší se o nátlakovou hru a docela se začíná orientovat v zápase. Korekce na 12:4 a 12:5 jsou už jen symbolické. Na konci zápasu si zkoušíme ještě přesilovku, když rozhodčí zapomíná doplnit trest o samostatný nájezd po sólu Denisy. Děkujeme holkám za zápas, koštujeme trnky z Otrokovic, v šatně si prý splnili svoje i Chaloupkovi….. To si ještě vyřídíme, když kuchař netrefí k fandům.

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Michaela Ranochová, Michaela Hanzesová

Obránkyně: Tereza Mikulová, Eva Barvíková, Karolína Nováková, Nikol Kubečková

Útočnice: Eliška Plánková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Barbora Husková, Natálie Martináková, Alexandra Glasová, Vlaďka Maděrová, Kristýna Chaloupková, Tereza Chlupatá, Karolina Moravcová, Veronika Janáčková.

Zapsal: Martin Mikula