Liga – Pohár – Liga. Rytířky čeká anglický týden se dvěma výjezdy

09. prosince 2016, Michal Dannhofer

Svěřenkyně trenéra Veleckého postupně prověří Liberec, Chodov a nakonec Jičín

Vítkovické rytířky ani v době konání mužského světového šampionátu nezahálí, ba naopak. Svěřenkyně trenéra Jiřího Veleckého čeká nefalšovaný anglický týden. V průběhu 168 hodin totiž odehrají hned tři utkání, dvakrát nastoupí v nejvyšší soutěži a zabojují také o postup do finále Poháru České pojišťovny.

Svůj program načnou poprvé a naposledy před domácími fanoušky, tedy minimálně těmi, kteří se pak nerozhodnou tým podpořit na Chodově nebo Jičíně. Mimochodem, celý oddíl ještě jednou děkuje všem fanouškům, kteří se vydali tým podpořit na zápas proti Herbadentu.

Do Ostravy přijede Liberec. Parta okolo mistryně Finska Hany Koníčkové se v posledních kolech trápí, prohrála několik důležitých utkání s týmy své výkonnostní kategorie a jako rezultát se nyní nachází na devátém místě, dva body za aktuálně osmým Jičínem.

O tom paradoxně platí to samé. Jičín měl výborný start do sezony, vyhrál právě zmíněná důležitá utkání a zdálo se, že míří do play off, jenže čáru přes rozpočet mu udělala prohra s Vinohrady, na kterou navázal neúspěch proti Židenicím a rázem tak ztratil pohodlný bodový polštář. Nyní je pod tlakem právě Liberce a také Panthers, kteří ještě mohou rovněž reálně Jičín ohrozit, podobně jako Olomouc.

Ještě předtím, než se rytířky vydají k lesu Řáholci, je ale čeká vložený výjezd na pohárové semifinále proti Chodovu. Na to se parta vítkovických hráček vydá ve středu a na Jižním Městě je určitě nečeká nic lehkého.

1. SC TEMPISH Vítkovice – Crazy girls FBC Liberec
Extraliga žen, Sobota, 19.00, SC Dubina

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov
Semifinále Poháru České pojišťovny žen, Středa 14. 12., 19:30, SH Jižní Město

FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota 17. 12., 14:30, Sportovní areál Jičín