Muži po reprezentační pauze přivítají Liberec

12. prosince 2016, Vlaďka Zoubková

Tipsport Superliga se vrací do zajetých kolejí, na Dubinu míří florbalisté FBC Liberec.

Emoce po skončeném Mistrovství světa v Rize pomalu opadávají, po třech týdnech se fanoušci mohou opět těšit na superligové souboje. 13. kolo započne netradičně již v úterý 13. prosince, kdy se na Dubině představí stejný soupeř, jako na sobotní extralize žen, FBC Liberec.

Severočeši se po loňské sezóně, odehrané v první lize, vrátili opět mezi superligové celky. Stejně jako Sparta Praha ale na podzim nasbírali pouhých osm bodů a zřejmě se nevyhnou bojům o záchranu. Liberec se spoléhá na zkušenosti nejproduktivnějšího hráče Petra Saláta, společně s přesnou muškou Prokopa Ferdana. Branku stráží matador Vít Vaníček. Podzimní měření sil Liberce s Vítkovicemi skončilo lépe pro vicemistra, který si z města pod Ještědem odvezl tři body za vítězství 5:14.

Vítkovice musely před reprezentační pauzou skousnout čtyři venkovní prohry s Pardubicemi, Tatranem Střešovice, Mladou Boleslaví a FBC Ostrava, v posledním domácím zápase porazily Kladno 6:5. Družina kolem Pavla Bruse nucené volno využila k intenzivnímu tréninku a doléčení zranění. Aktuálně by na place neměl chybět uzdravený Josef Rýpar, Marek Švajný s Markem Bräuerem, otazník visí nad Janem Šebestou, zřejmě nenastoupí reprezentanti, vracející se z Lotyšska.

Poslední vzájemný zápas: FBC Liberec - 1. SC Vítkovice 5:14 (2. kolo)

Na Dubině každopádně uvidíme zajímavé utkání, oba týmy potřebují body jako sůl. Začátek úterního zápasu je v 19:00, přijďte fandit, těšíme se na vaši podporu!