Povinné body proti Liberci, v neděli muži hostují na Spartě

16. prosince 2016, Vlaďka Zoubková

V úterní předehrávce muži nezaváhali, Liberec odjížděl s prázdnou.

MS v Rize je za námi, hráči i fanoušci se mohou opět přeorientovat na soboje v nejvyšší soutěži. Po těžkých zápasech na konci podzimní části přivítaly Vítkovice na domácí palubovce tým ze dna ligové tabulky, FBC Liberec. Z reprezentantů, startujících na právě skončeném světovém šampionátu se divákům představil jen Marek Matejčík, místo v brance zaujal Petr Blakala.

Utkání začalo pozvolna bez větších akcí, první výraznější změnou v tempu hry bylo vyloučení hostujícího Daniela Kroupy po faulu na Adama Delonga. Přesilovka zůstala ze strany domácích nevyužitá, ale o minutu později otevřel skóre úterní předehrávky Josef Rýpar. Osmělují se také liberečtí, naštěstí pro domácí šance Šoltyse a Ferdana s jistotou likviduje Blakala. Do přestávky se ujímají ještě dvě trefy domácích, konkrétně Lukáše Hájka s Adamem Delongem - 3:0. Také v prostřední části zápasu pokračují vítkovičtí v nastoleném tempu, Liberec pouštějí do obranného pásma pouze výjimečně. Hosté se nakonec gólově prosazují po pěkné akci Ferdana s Veselým. Nejvíce branek padá v poslední třetině, ze strany Vítkovic přesně mířil Marek Bräuer a Josef Rýpar, střelecky se prosazují také hráči Liberce, když domácího gólmana dvakrát překonal Jakub Procházka, poslední gól večerního zápasu přidává nejlepší hráč hostů, Prokop Ferdan.

Po zisku třech bodů se Vítkovice v tabulce dotáhly na třetí Tatran Střešovice, ale třinácté kolo se kompletně dohrává tento pátek. Fanoušci si od ligového florbalu dlouho neodpočinou, poslední adventní neděle bude patřit kolu s pořadovým číslem 14.

Vicemistry čeká cesta do hlavního města, kde se na Podvinném mlýně postaví Spartě Praha. Sparťanští v letošní sezóně nasbírali jako poslední Liberec pouze osm bodů. Stejně jako Vítkovice s Libercem mají za sebou předehrávku pátečního kola, která se odehrála na půdě Chodova. Pražské derby bylo dlouho vyrovnané, domácí si během zápasu vypracovali tříbrankový náskok, ale o výsledek se strachovali do poslední minuty. Právě v poslední minutě úřadovali střelci obou mužstev, sparťanský Luka Časar snižoval skóre na 5:4, domácí pojistku pak přidal Patrik Dóža, který se dvakrát trefil do prázdné branky Sparty (7:4). Oba hráči v dramatickém zápase oslnili hattrickem.

Vítkovice hostily Spartu v pátém kole podzimní části, tři body zůstaly na Dubině za vítězství 6:3. Jak dopadne nedělní odveta? Začátek zápasu je stanoven na 16:50.

Poslední domácí zápas Vítkovic v letošním roce je na programu ve čtvrtek 22. prosince, kdy o postup do semifinále Poháru České pojišťovny budou bojovat naši muži s Bohemians Praha! Přijďte vytvořit skvělou atmosféru a posunout Vítkovice blíže obhajobě! Začátek v 19:00!