Prohra na Spartě stála vicemistry další body

19. prosince 2016, Vlaďka Zoubková

Poslední superligový zápas letošního roku nevyšel mužům podle představ.

Po úterní výhře nad Libercem odjížděli muži na hřiště dalšího týmu, bojujícího o existenci v elitní soutěži, pražské Sparty. Návštěvníci na Podvinném mlýně byli svědky rychlého startu ze strany Vítkovic, již ve druhé minutě překonal Martina Beneše Lukáš Hájek, po asistenci Marka Švajného. Za tři minuty bylo srovnáno z hole Milana Bíny, ale hosté byli i nadále aktivnější. Po šancích Petra Jankulára, Marcela Jakubce nebo Marka Bräuera se skóre nezměnilo, ale neproměněné šance Vítkovic z první třetiny jakoby vlily energii do žil domácím florbalistům.

Ve 25. minutě využívají sparťané přesilovou hru zásluhou Luky Časara a otáčejí stav utkání na svoji stranu. Oba týmy hrají aktivně, góly ovšem padají do vítkovické sítě. Podruhé se trefuje slovinský útočník Luka Časar, na konci druhé části míří přesně také Slovák Lukáš Ujhelyi, a tak se jde do šaten za stavu 4:1 pro sparťanské barvy. Ve 44. minutě snižuje Josef Rýpar na dvoubrankový rozdíl, hostům ale i nadále chybí přesná muška při zakončení. Rýpar se opět dostává do vyložené šance, kterou nedokáže proměnit, naopak z rychlého protiútoku se nemýlí domácí Svatoš - 5:2. Další trefa Ujhelyiho do vítkovické sítě vyhání z branky Petra Blakalu, místo mezi čtyřmi tyčemi zaujímá poprvé v nejvyšší soutěži junior Petr Gurkovský. Hráči v modrém snižují Lukášem Hájkem, ale více jim rozjetá Sparta nedovolí. Po závěrečné siréně se domácí radují z vítězství 7:3 a připisují si do tabulky tři cenné body. Situace na konci tabulky se dramatizuje, stejný počet bodů mají kromě Sparty také Pardubice, Kladno a Liberec. Vítkovice zůstávají čtvrté.

Tipsport Superliga se pro rok 2016 uzavřela, ale muže čeká čtvrtfinálový zápas Poháru České pojišťovny proti FbŠ Bohemians, který je na programu ve čtvrtek 22. prosince od 19:00 na Dubině. Přijďte vytvořit skvělou atmosféru a užít si florbal před vánočními svátky! Těšíme se na vaši podporu!