Novou rytířkou je švédská útočnice Madeleine Ellilä

20. prosince 2016, Tisková zpráva

Vedení klubu rychle zareagovalo na odchod dvou hráček základní sestavy

Po odchodech Denisy Ratajové do finského SB-Pro a Veroniky Enenkelové do Linköpingu má vedení klubu milou povinnost informovat všechny příznivce vítkovického florbalu o nové hráčské akvizici.

V pondělí se totiž oficiálně podařilo dojednat příchod švédské útočnice Madeleine Ellilä z prvoligového týmu Skoghals, který si můžete pamatovat z jeho účastí v ženské elitě turnaje Czech Open.

Madeleine přichází sice ze druhé nejvyšší soutěže, ale v minulosti tato rozená kanonýrka působila čtyři roky ve švýcarské ženské nejvyšší soutěži, rok ve finském SC Classic a jednu sezonu odehrála také v Norsku.

Je jasné, že za svou pozoruhodnou kariéru dosáhla několika úspěchů: ve sbírce má finský a norský ligový primát, v roce 2008 se navíc stala akademickou mistryní světa. Že je to rozená kanonýrka dokládá mimo jiných také statistika jejího působení ve švédské SSL: 68 zápasů, 46 branek a 14 asistencí.

Z nové akvizice je nadšený tak předseda oddílu Tomáš Krásný. „Podle mě přichází hráčka s životopisem, jaký žádná zahraniční posila ještě neměla. Je to gólová hráčka, která nám pomůže k obhajobě mistrovského titulu,“ věří Tomáš Krásný. „Navíc ona sama vyvinula obrovské úsilí k tomu, aby se přestup realizoval,“ oceňuje. „Jsem velmi nadšený, že se přestup podařil a fanouškům vítkovického florbalu můžeme dát takový dárek pod stromeček,“ nezapomněl ani na věrné příznivce rytířského florbalu.

Samotná hráčka se těší na příznivce Vítkovic. „Doufám, že ukážete, že čeští fanoušci jsou ti nejlepší na světě a svůj tým podpoříte v jakékoliv situaci,“ řekla pár minut po podpisu kontraktu. „Také věřím, že mě naučíte nějaká česká slovíčka a ukážete místní kulturu, na oplátku doufám, že vám já i celý tým ukážeme, že máme vůli po vítězství a víme o vaší podpoře,“ slibuje. „Fanoušci jsou pro klub vším a jsou velmi důležití, proto doufám, že společně zažijeme povedený rok 2017,“ zakončila svůj vzkaz ještě ze Švédska.