Vítkovice po boji vyhrály

03. prosince 2006, CD

Po boji nakonec Vítkovice vydřely doma výhru nad Libercem 5:4 gólem Mojžíška 70 vteřin před koncem utkání.

   Čtyři zápasy, nepočítáme-li vítězné tažení Vítkovic pohárem ČFbU, čekali domácí na tříbodovou radost po utkání. Porážky v Brně, Boleslavi a Střešovicích a pouze remíza doma v televizním zápase s Havířovem srazily Vítkovice z první příčky až na šestou.

   V úvodu druhé poloviny základní části přijel do Ostravy Liberec. V Liberci skončilo v září utkání nerozhodně 1:1 po prodloužení, liberecký Havrda vyrovnával šest minut před koncem.

   Sobotní zápas začal lépe pro Vítkovice, nenápadnou střelou od mantinelu se prosadil Jakub Čepica, ale záhy vyrovnal střelou z poměrně slušné vzdálenosti Žilka. Do konce první třetiny ještě Liberec stihl přidat další branku a do kabin odcházel s jednogólovým náskokem.

   Ve druhé třetině začly zvonit břevna a tyčky. Nejprve trefil Lukáš Hrubý spojnici, poté i Čepica. Kýžené vyrovnání přišlo ve 24.minutě. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval opět Čepica. Ihned po gólu se naskytla Vítkovicím možnost zahrát si přesilovku při vyloučení Nesměráka. V ní se sice neprosadili, ale několik vteřin po vypršení Nesměrákova trestu se po pěkné kombinaci prosadil Jaroslav Vaněk. Ve 29.minutě mohl i Urban poděkovat své brankové kontrukci za pomoc, když se Kostiha prokličkoval až do střelecké pozice.Zvýšit náskok Vítkovic mohl Vaněk, ale trefil opět jen břevno Mitrovského branky.

   Do třetí třetiny vykročil Liberec mnohem aktivněji a vyplatilo se již ve 43.minutě. Richarda Urbana překonal přesnou střelou k tyči Slaný. Vítkovice pak znovu Liberec zatlačily, ale gólově se prosadit nedokázaly. Naopak. Fyzicky skvěle vybavený Liberec vyrážel do nebezpečných protiútoků. V 54.minutě se po chybě domácí obrany strhla "trma vrma" před Urbanem, z níž nakonec skóroval důrazný Kostiha. Vítkovice si vzaly oddechový čas,  V 56.minutě skompletoval hattrick Čepica, kterého vybídli ke skórování Švancer a Tomašík. Další obrovské šance spálil Vladař a Mimra. Za stavu 4:4 se v 58.minutě řítil zcela sám na Urbana Kopta, těsně před domácím brankářem zabrzdil a zkoušel jej překonat střelou do protipohybu, ale Urban jeho úmysl vystihl a maskou držel vítkovické naděje na vítězství. 70 vteřin před koncem utkání se k míčku dostal Mimra, uvolnil Jiřího Mojžíška a ten rozhodl střelou po zemi o vítězství Vítkovic nad Libercem 5:4.