Ženy: Nedělní gólová hostina

04. prosince 2006, Dita Ondrejková

Ženy si poradili s Opavou 11:0.

 

   Dalším pokračováním extraligy žen byla předehrávka 13.kola a tedy výjezd paradoxně na Dubinu, kde se družstvo FbK OA Opava rozhodlo pořádat ,,domácí“ utkání. Beznadějně poslední tým tabulky přijel na horkou půdu, kde vítkovické ženy body nerozdávají ani největším favoritům.

   Hosté(Vítkovice) nastoupily k utkání v obvykle silném složení v čele s kapitánkou Macurovou. Nezkušené Opavanky sázely na hru do těla, kterou Vítkovice oplácely stejnou mincí. Hned od první minuty se uzamkla brána k vítkovické Šrámkové. Na což Opava reagovala „zabetonováním se“ na vlastní polovině.A bylo tomu tak po celé utkání. Jen jednou ,,domácí“ družstvo ohrozilo Šrámkovou, ale pokus byl zneškodněn. Mnohem zajímavější bylo sledovat narůstající skóre, za kterým stály pohledné akce ,,hostujících“. Dvakrát se trefila Macurová, Zamastilová, Novákovská a Začalová.O další tři góly se podělily Niemcová, Solková a Minarčíková.

   Vynaložené úsilí znamenalo pohodlné vítězství 0:11 a tedy druhá vychytaná nula pro Šrámkovou.

   Ženy dle očekávání bodovaly naplno, když si hladce poradily s Opavou, která je po odehrané půlce sezony jedním z nejžhavějším kandidátů na sestup. Asi jen zázrak by jim pomohl udržet se v nejvyšší soutěži žen.