Chybí nám tři body? Uděláme vše pro plný počet bodů ve všech zápasech, hlásí Anna Niemcová

11. února 2017, Michal Dannhofer

Přinášíme rozhovor s legendární vítkovickou obránkyní!

Aničko, před domácími fanoušky jste získaly dvě důležitá vítězství a nyní je umístění v základní části pouze ve Vašich rukou. Pojďme nejprve k utkání s Chodovem, jak jej hodnotíš?
„Na zápas s takovým týmem se člověk především těší, a myslím si, že také celý tým a fanoušci. Zápas určitě neukázal kvality obou týmů, mohlo na to mít vliv i částé přerušování hry. Oba týmy umějí zahrát mnohem lépe. Takže se snad na co máme těšit.“

Po horším začátku se Chodov zmátořil a ukázal, podobně jako v pohárovém semifinále, že dokáže být těžkým soupeřem. Souhlasíš?
„Začátek sezóny nemusí vždy vyjít, ale zajíci se počítají až po honu...

Následně přijely ve čtvrtek Židenice. Když se vrátíme zpět v čase do listopadu, jak se ty sama díváš na prohru 1:5 z Brna?
„Takové to sportovní klišé, že to muselo přijít, že se nám nedařilo… A že nám to hodně lidi vlastně přálo po Poháru mistryň. Toto nemám moc ráda, spíše si myslím, že po té prohře si každá uvědomila co měla a jedeme dál.“

Nicméně ani v domácím prostředí to nebylo ideální a výhra 2:0 vás asi příliš nepotěšila. Čím to, že jsou pro Vás Židenice tak velkým soupeřem?
„Myslím si, že to bylo jiné utkání než v Brně a kdybychom trefovaly zařízení, asi by byl výsledek také jiný.“

Máme za sebou přestávku kvůli kvalifikaci na světový šampionát. Jak ty sama vzpomínáš na domácí mistrovství v roce 2013?
„S odstupem času a bez emocí si člověk uvědomuje, že i na tu „bramboru“ je hrdý. Vlastně moc ráda vzpomínám na celý cyklus, tembulding, převracené kánoe, zpívaní v buse, velká šatna v Ostravě, neskuteční fanoušci.... A hlášky Bedly. Jsem ráda, že jsem mohla být součásti toho týmu.“

Patříš k pracujícím hráčkám z vítkovického kádru. Jak jsi volný víkend využila?
„V takovém počasí, které bylo by byl hřích nebýt na horách. Takže víkend patřil horám, lyžím a přátelům.“

Do konce základní části vám chybí tři zápasy a pro zisk prvního místa musíte získat libovolným způsobem tři body. Dokážete to hned v prvním utkání s Bohemians?
„Uděláme vše proto, abychom těch bodů získaly plný počet ve všech třech zápasech.“

Při všeobecné vyrovnanosti první trojice týmů se považuje za klíčové to, že si budete moci na prvním místě tabulky volit soupeře v play off. Je to skutečně tak důležité také z pohledu hráčky?
„Nejsem ten typ hráčky, která to nějak řeší a kalkuluje. Od toho máme v kádru jiné.“ (usmívá se)