Madde je ve Vítkovicích šťastná a já za ni, říká Niklas Hovivuori. V neděli jde do kotle

18. února 2017, Michal Dannhofer

Trenér Karlstadu přijel na pár dní do Ostravy

Vítkovice přivítaly na několik dní speciálního hosta. Do Ostravy dorazil Niklas Hovivuori, trenér mužského týmu Karlstadu ve švédské nejvyšší soutěži a životní partner útočnice Maddeleine Ellilä. „Byl jsem opravdu šťastný, když Madde dostala možnost zahrát si v Česku,“ začal své povídání po čtvrtečním tréninku, který si nenechal ujít.

Pro světoběžnici Madde je Česká republika jen další z řady zastávek. „Už hrála ve Švédsku, Finsku a Švýcarsku, takže je fajn, že si zahraje také zde,“ usmál se. Stala se tak první hráčkou, která okusila všechny čtyři elitní soutěže. „Zjistili jsme to, když o tom začala psát, je to milé,“ zhodnotil Niklas.

Přiznává, že toho moc o Vítkovicích nevěděli. „Hráče a věci okolo jsme neznali, ale od Tomáše Sladkého jsme měli jen pozitivní reference,“ zmínil vítkovickou legendu.

Svou milou sleduje přes internet, takže může přispět svým pohledem na hru. „Hra je na docela dobré úrovni, není to tak taktické jako ve Švédsku, více se tady běhá nahoru – dolů, ale je to docela dobrá úroveň,“ hodnotí českou ženskou extraligu. „Nepřekvapilo mě to, o něčem takovém slyšel od Tomáše Sladkého s Martinem Tokošem, kteří říkali, že podobné je to také v mužích,“ porovnává.

Náplň tréninku, jehož stěžejní částí byl modelový zápas proti dorostencům, jej potěšila. „Myslím si, že to bylo dobré, jak mi říkal na tribuně Tomáš Krásný, tak Vítkovice nehrají v lize tolik kvalitních duelů, takže je opravdu dobře, že mají možnost pilovat taktiku a především hru tělem,“ kvitoval snažení trenérů Veleckého s Dudeškem.

Pozitivní zprávy mu chodí také od samotné Madde. „Je v Ostravě opravdu šťastná, moc si to tady užívá, holky jsou k ní milé, takže se tady má skvěle,“ říká se zjevným potěšením v hlase.

Z Ostravy toho ještě ve čtvrtek moc neviděl. „Zatím jsem v Ostravě tři hodiny, takže se těším, až odsud něco uvidím a také se těším na nedělní zápas, uvidím Madde a celý tým živě,“ dostává se oklikou k nedělnímu derby s FBC Ostrava.

Samozřejmě si jej nenechá ujít, při sledování ženského tréninku se hned ptal, kde se shlukuje vítkovický kotel. „Vím, že tady chodí na florbal hodně lidí, kteří vytvářejí hlučnou atmosféru, takže doufám, že přijdou také v neděli, udělají skvělou atmosféru a holky vyhrají,“ přeje si.