Finále českého poháru bylo nadosah.

05. prosince 2006, MiniCD

Loňskou finálovou účast Vítkovičtí hráči letos nezopakují. V napínavém semifinále v Havířově nešťastně prohráli v prodloužení.

            Další zápas jako na houpačce mají za sebou mladíci z Ostravy. Do sestavy pro semifinále poháru se vrátil po pauze, vynucené pracovními povinostmi, Daniel Grečmal. Tentokrát chyběli pouze Romanové Ciompa a Švancer a Tomáš Sladký.
První třetina se hostům povedla a třemi góly po zemi zaskočili Havířovského Láju. Své střely chytře umístili Jakub Čepica,Marek Mimra a Milan Tomašík. Skoré po první části upravil talentovaný Krečmer na 1:3.
            Prostřední dvacetiminutovka však příliš atraktivní florbal nepřinesla a slabý výkon Vítkovic potrestali domáci dvěma góly, do šaten se odcházelo za stavu 3:3, o který se postarali Tomáš Kantor a Petr Kubala.
           Třetí třetina nabídla hned dva obraty. Nejdříve se dvougólového vedení ujali Havířovští. Třemi brankami v rozpětí šesti minut Vítkovice otočily zápas na svou stranu, dvakrát se trefil obránce Petr Kološ a svou druhou branku v zápase zaznamenal Mimra. Smolným prohřeškem se však ostravané provinili pět minut před koncem. Přesilovku za špatné střídání využil Lébl k vyrovnání na 6:6 a pouhých 16 vteřin prodloužení stačilo mladýmu Jendřišákovi k tomu, äby poslal Havířov do finále českého poháru, které se odehraje 17.12. v Brně.

           Poslední vystoupení v kalendářním roce 2006 čeká naše hráče tuto sobotu, kdy zavítají na hřiště nováčka z Královských Vinohrad. Cíl je jasný, nepodcenit soupeře a odvézt si z Prahy tři body. Držme palce.