Junioři B podali vyrovnaný výkon se střeleckým koncertem nakonec

10. prosince 2006, Arami

Po remízovém zápasu s domácí Orlovou, které skončilo za stavu 4:4, se vítkovičtí mladíci rozstříleli proti Slávii Havířov a po kanonádě ze druhé třetiny, vyhráli 15:2.

 

   První zápas s Orlovou, která byla domácím týmem, začali vítkovičtí mladíci skvěle, už v první minutě se trefil Pavel Jankulár, který po rozehrání volného úderu, vymetl pravou šibenici branky Orlové. Ovšem soupeř se bohužel z rychlého gólu bleskurychle oklepal a po velkých chybách v obraně hostů strhl vedení na svou stranu, kdy třemi góly, které padly jako přes kopírák, uzavřel účet první třetiny na 3:1. Druhá třetina byla velmi vyrovnaná, oba soupeři nedali nic zadarmo a prali se o každý míček. Když ovšem Vítkovice nevyužily výhodu přesilové hry pět na tři, začali mladíci ztrácet motivaci a to se podepsalo pod dalším gólem domácích.Do šaten se odcházelo po druhé třetině za stavu 4:1. Do třetí třetiny nastoupily Vítkovice jako vyměněné, už v páté minutě třetí třetiny vykřesal jiskru naděje kapitán Martin Jankulár, který natřikrát doklepl míček do branky soupeře. Zápas začal gradovat a Vítkovice se tlačily do další útočných akcí, až se ve 38. minutě trefil po spolupráci s Martinem Musialkem mladý Radim Ivan, který po krásné nahrávce pohodlně zakončil do prázdné branky. Vítkovický tlak se stále stupňoval, ale dvě minuty před konce byl vyloučen hostující hráč za hru na zemi. Vítkovice i přes své oslabení stále držely soupeře v tlaku, který vyvrcholil v čase 44:10, kdy pohodlně skóroval Petr Skařupa, který neodmítl nabídku Martina Jankulára. Pár sekund před koncem mohl rozhodnout útočník Radim Ivan, ale ve slibné pozici pouze trefil brankáře. Obě mužstva se tedy rozešly smírně 4:4.

   Druhý zápas ovšem vypadal úplně jinak, hostující soupeř přijel pouze v osmi hráčích, čili byla režie zápasu pouze v rukou domácích a po první třetině se odcházelo do kabin za stavu 3:0. Ve druhé třetině rozpoutaly Vítkovice střeleckou kanonádu, svůj hattrick dovršil Martin Jankulár a do šaten se odcházelo za stavu 11:1. Ve třetí třetině si už vítkovičtí mladíci pouze hráli a stihli tak přidat pouze čtyři góly a stanovili tak konečné skóre na 15:2. Svým double-hattrickem se blýskl mladý útočník Petr Skařupa, který spolu s Pavlem Jankulárem patřil k nejlepším hráčům domácích.