Letní série: Zuzana Šponiarová

07. srpna 2017, Michal Dannhofer

Poznejte blíže jednu z elitních vítkovických florbalistek

Přinášíme první ze série letních rozhovorů, které mají za cíl představit hráče a hráčky elitních vítkovických týmů z trochu jiné perspektivy. Pokud Vás zajímá, jak florbalisté a florbalisty tráví letní měsíce, tak neváhejte a jako první poznejte v tom ohledu slovenskou obránkyni Zuzanu Šponiarovou.

Je čas prázdnin, dovolené a odpočinku. Kam se po náročném roce a maturitě vydala Zuzana Šponiarová?
„Po dokončení maturitního ročníku jsem se hned přesunula do Ostravy, kde trávím většinu času. Mohu to nazvat takovým klasickým létem florbalisty: ráno jdu do posilovny, pak na brigádu a samozřejmě také na tréninky. Pokud zbyde volný čas, tak si ráda zajdu se spoluhráčkami na koupaliště anebo si sednout a poklábosit.”

Je léto Tvé nejoblíbenější období v roce?
„Samozřejmě mám ráda léto, jelikož se ve volném čase mohu zajít opalovat, koupat se a trochu se ochladit ve vysokých letních teplotách. Dalším pozitivem je spojení zábavy a florbalu na letních turnajích. Na druhou stranu, co se týče florbalu, je to také období, ve kterém probíhá příprava, která je také podstatnou složkou ostrých zápasů v sezoně.”

Jaká je tvá vysněná letní destinace a s kým?
„Jako studentka o takových letních destinacích jen málo uvažuji, bohužel… Avšak, pokud se podaří najít volný čas a našetřit pár drobných, tak bych ráda navštívila Kanárské ostrovy, nejlépe se všemi mými blázkými.”

U řeky, jezera, moře nebo u bazénu? Kde z těchto lokalit nejraději trávíš čas u vody?
„Jednoznačně u bazénu s přáteli. Toto léto nám přeje, našli jsme si na sebe dostatek času a jako vždy si užíváme naplno.”

Čím je odlišná současná letní příprava?
„V rámci letošní letní přípravy jsme obohatili tréninkový týden o trénink s hokejkami, pilovaly jsme technickou stránku a souboje jeden na jednoho. Samozřejmě, jinak jsme čas trávily v posilovně, na oválu nebo v Bělském lese.”

Jakým dalším sportům kromě florbalu se v létě věnuješ?
„Moc času v průběhu léta a přípravy na ostatní sporty nezůstává. Pokud se najde, tak na prvním místě je kolo!”

Na které extraligové utkání se těšíš nejvíce?
„Nejvíce se těším na Superfinále! Je jasné, že se do něj ale nejdříve musíme dostat… Poslední porážka od Herbadentu nás sestřelila z hrušky, na které jsme seděly a zřejmě si to ani samy neuvědomovaly. To nám do další sezony vlije do žil obrovskou motivaci, také kvůli tomu, že se Superfinále přestěhuje k nám domů. Společně s novými posilami uděláme maximum k tomu, abychom se do OSTRAVAR Arény nejen probojovaly, ale také zápas ovládly. Kvalitu na to máme, takže věřím, že se na trůn znovu vrátíme.”

Na které extraligové utkání se těšíš nejméně?
„Při vší úctě k soupeřům z druhé poloviny tabulky, tak jsou to pro nás zápasy, ve kterých my dobýváme obranný val, což je samozřejmě náročnější než když s námi soupeř chce hrát florbal. Určitě také z takových zápasů ale můžeme získat mnoho pozitivního a také tyto zápasy je třeba brát zodpovědně a vážně.”