Rytířky čeká výjezd na půdu Liberce, jehož legendu mají v kádru

24. února 2018, Michal Dannhofer

Pro Hanu Koníčkovou to bude nesmírně zvláštní zápas!

Předposlední utkání základní části nejvyšší ženské soutěže zavede florbalistky Vítkovic do Liberce, kde se postaví tamním Crazy girls. Utkání to bude speciální především pro dlouholetou oporu a přes svůj mladý věk také bez nadsázky legendu Liberce Hanu Koníčkovou, která před letošní sezonou vyměnila barvy Liberce za Vítkovice.

Liberec zažívá ústup ze slávy, jeho slavné a zlaté minulé časy jsou aktuálně v nedohlednu. Svěřenkyně trenérského dua Nesměrák – Horáček naopak nyní tvrdě bojují o účast v play off, když drží sedmou příčku se ziskem dvaceti bodů. Před zástupem soupeřů ale nemají nic jistého a s největší pravděpodobností se rozhodne o jejich osudu až v úplně posledním utkání.

Stejnou vizi mají před sebou také Vítkovice, které potřebují naposledy vyhrát, aby si uchovaly možnost utkat se příští týden s Ivanti Tigers o celkové první místo v základní části. K tomu ale bude potřeba v Liberci ubránit především dvojici Michaela Mlejnková – Oxana Shamanina, která je klíčovým prvkem v sestavě Liberce.

Vzhledem k situaci v tabulce je zřejmé, že oběma týmům jde o hodně a na rytířky nečeká nic snadného.

Crazy girls FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14:00, SH Dukla Liberec