ROZHOVOR: Perfektní povídání s "JUROU" nejen o florbale...

04. dubna 2018, redakce

...Tak jsem oklepal hlasivky od prachu, "naježil" jsem si bubínek, vyrobil trubky co něco vydrží a jedu! A proč zrovna Vítkovice? BO VÍTKOVICE!!!

Ahoj Juro, ty jsi zřejmě nejznámější tváří vítkovických fanoušků. K zápasům neodmyslitelně patří tvůj hluboký hlas a bušení do bubnů. Kdy a jak se zrodila tato tvá láska k vítkovickému florbalu?

Zamlada jsem „rozbékával“ Bazaly, ale po různých provalených aférách a finančních machinacích jsem na kolektivní sporty vyloženě zanevřel. Zhruba před dvanácti lety mi dorostl syn a aby se vyřádil, zavedla ho manželka na ,,jakýsi florbal“. Já tehdy vůbec netušil, že to je zmodernizované pojetí našeho dětského běhání s tenisákem a hokejkou. S klukem jsem začal chodit na zápasy mužů a tam tehdy poznal, že ještě existuje nezkažený férový sport, kde se na hřišti nechává všechno. Že se to hraje s nadšením pro hru. Doufám, že to ještě dlouho vydrží, a že to různí bafuńáři (povětšinou středočeši a lidi z Unie) nezkazí. Tak jsem oklepal hlasivky od prachu a trochu klukům pomáhám. ,,Naježil" jsem si bubínek, vyrobil trubky co něco vydrží a jedu. A proč zrovna Vítkovice? BO VÍTKOVICE!!!

S kým nejčastěji chodíš na zápasy? A podaří se ti někdy také podívat se na výjezdy s týmem na venkovní hřiště?
Pokud to jde, chodí se mnou na zápasy manželka. Nesedí sice vedle, protože nechce přijít o sluch, ale vždy je poblíž. Vzhledem k tomu, že dělám na směny a už tak si beru dovolenou na domácí zápasy, tak na venkovní nemám moc možností jezdit. Pokud to ale směnově vychází, zajíždíme na "Pepino" nebo do Otrokovic.

Jak bys, jako hlavní kotelník, zhodnotil dosavadní výkony mužského týmu v sezóně?
Tak nevím jestli je označení hlavní kotelník správné. Spíš asi nejhlasitější křikloun. On ten rádoby kotel oproti bývalým rokům značně oslabil. Teď se hodně přidali kluci Nedělovi, za což jim moc děkuji. Na letošní sestavu jsem se moc těšil a byl fakt zvědavý. Spousta návratů a nadějní junioři, to vyvolalo velkou konkurenci. Ovšem taky to znamenalo hodně sehrávání, kombinování a hledání sestavy. Během tohoto hledání jsme mnohdy ,,utrpěli" výhru. Ale to vše přispělo k vykrystalizování současného klenotu.

Jak vidíš šance modrobílých v sérii s Chodovem, která se rozběhla před pár dny?
Oba týmy jsou kvalitní a dobře se znají. Šance před víkendem byly vyrovnané. A i když teď máme dva body, pořád se nesmí nic podcenit. Série bude těžká, možná i dlouhá. Zápasy budou kvalitní, ale pevně věřím našim.

Mohl bys nám přiblížit, jakým způsobem probíhá spolupráce Vítkovic s jejich fanoušky?
Úplně nevím, co odpovědět. Pokud mě něco napadlo nebo bylo něco potřeba, oslovil jsem Pavla Palatu nebo Tomáše Veltšmída a vždy jsme se domluvili na čemkoliv. Teď když se vrátil Slaďoch, tak je to akčnější a víc organizovanější. Má spoustu nápadů, ale to je spíš otázka na něho. Popravdě já znám jen pár fanoušků jmény a spoustu diváků od vidění.

Teď bych se rád zeptal na další spolupráci, ale tentokráte tu s fanklubem hokejových Vítkovic. Jak funguje tato podpora?
S ,,hokejkama" je to fajn. Už se mezi sebou známe, a když se domluví a přijdou, nikdy nezklamou. To je teprve kotel kotlem! Navíc mají výborné chorály z nichž můj nejoblíbenější je: ,,MY TU BUDEM VŽDYCKY STÁT“ slibující věrnost klubu.

Moc děkujeme za zajímavé povídání! Teď pošetřit hlasivky na víkend!

JDE SE NA FLORBAL!!!

Muži: v sobotu i v neděli od 17:00 na Dubině!
Ženy: v sobotu od 20:00 a v neděli od 18:00 na ČPP aréně!