SUPERFINÁLE se nezadržitelně blíží!

18. dubna 2018, redakce

Už tuto sobotu budeme znát nové mistry republiky! V premiérovém Superfinále v Ostravě se utkají odvěcí rivalové z Vítkovic a Mladé Boleslavi.

Všemi fanoušky vítkovického florbalu velmi očekávané Superfinále je konečně tady! A to doslova! Muži se probojovali mezi nejlepší dva týmy v Česku a kdo pozvedne pohár pro vítěze uvidí ostravská Ostravar Aréna!


Průběh semifinálové série byl nakloněn rytířům, když vyhráli obě utkání s Chodovem v Praze. Po přesunu do Ostravy na Dubinu, přidali vítkovičtí již třetí bod. O ten čtvrtý však museli zabojovat, v Praze připravili hodně vrásek na čele trenérovi domácích Podhráskému. Vítkovice nejdříve smazali dvoubrankové vedení Chodova, úspěšnou trefou Josefa Rýpara v poslední minutě základní hrací doby. V prodloužení se nádhernou trefou prosadil Lukáš Hájek, který našel minimální prostor mezi helmou domácího gólmana Baráka a brankovou konstrukcí. Ani v opakovaném záznamu nebylo hned patrné, jak míček za záda Baráka doputoval.
Vítkovičtí si tak mohli připsat na své konto čtvrtý potřebný bod a také mohly plně propuknout postupové oslavy rytířů do velmi očekávaného domácího Superfinále.

Soupeřem v Superfinále, bude houževnatý tým Mladé Boleslavi, taktéž s velmi kvalitním kádrem a hned třemi vítkovickými odchovanci! A sice Janem Jelínkem, Petrem Kološem a Milanem Tomašíkem. I další jména budí velký respekt: Novotný, Curney, Natov, nebo třeba brankář Lukáš Bauer... o moc zkušenějších i reprezentačním týmem prověřených hráčů v Superlize není.
Mladoboleslavští mají rytířům co vracet, ve finále Poháru České Pojišťovny, hraném až v Mostě padli 1:2 po nájezdech, stejně jako v obou ligových utkáních (5:6sn, 3:10). MB se probojovala do Superfinále v semifinálové sérii s letos mimořádně dobře hrající pražskou Spartou. Průběh jednotlivých zápasů nebyl tak hladký, jako konečný výsledek série (4:0 na zápasy).

Věříme, že poslední krok na domácí půdě zvládneme!
Chtěli bychom poděkovat všem fanouškům za celoroční a neutuchající podporu, všem hráčům i realizačnímu týmu za předvedené výkony během celého ročníku.
A pozvat další fanoušky ke sledování v televizi, Ostravar Aréna bude pravděpodobně vyprodaná a očekává se opravdu elektrizující atmosféra!

Speciální akce pro naše fanoušky!

Fanshop florbalových Vítkovic jednorázově obsadí prodejní místo v oficiálním FANSHOPU HC Vítkovice, který najdete před hlavním vchodem Ostravar arény z ulice Závodní! Doražte s předstihem a vyzbrojte se na velký den florbalu do vítkvických barev!

Sobota 21.4., 17:00, Ostravar Aréna: VÍTKOVICE vs. MLADÁ BOLESLAV... Přijďte včas!