Juniorský tým se připravuje na nový soutěžní ročník!

04. září 2018, Tomáš Sladký

Vítkovičtí junioři dokončují poslední fázi přípravy na rychle se blížící ročník 2018/2019 opět pod taktovkou sehrané dvojice trenérů Tomáše Sladkého a Václava Gurkovského.

Po loňské sezóně odešlo kvůli dosažení pouhých osmnácti let do seniorského florbalu hned osm hráčů a jeden brankář! Někteří z nich sice absolvovali letní přípravu s mužským A-týmem, ale převážná většina odchází na hostování mimo vítkovický klub.

„Je škoda, že nemáme rezervní tým, který by hrál střed tabulky třeba ve třetí nejvyšší soutěži, udrželi bychom hráče, hráli by relativně kvalitní soutěž a byli by dále k dispozici elitnímu týmu“, komentuje Sladký.

S odchodem zkušených hráčů se ale tým vypořádal prozatím velmi dobře. Tréninková skupina čítala přes léto až třicet hráčů. Juniory doplnili nováčci a část dorosteneckého celku, který procházel složitým formováním. Letní tréninky „na suchu“ probíhaly v průběhu celého června a dále pak od poloviny července až do konce prázdnin. V rámci florbalové přípravy se junioři zúčastnili dvou velkých turnajů v Praze: Czechopen (v kategorii Muži-PRO) a UNYP-cup (část týmu se v totožném termínu vydala také na Slovakopen v Bratislavě).
„Kondiční příprava proběhla podle plánu. S docházkou jsem víceméně spokojený, do hlav hráčů sice nevidím, ale věřím, že se vše projeví v kondici během důležitých zápasů. Výsledkově nám přípravné období celkem vyšlo, v základní hrací době jsme z jedenácti testů prohráli pouze jednou a to ve finále UNYP-cupu.“

Již příští týden odstartuje nová sezóna. Model soutěže opět doznal několika změn, ta první přichází hned v úvodu: předkolo soutěže se tentokrát odehraje dvoukolově (každý s každým, doma/venku). Ze čtyř skupin po šesti týmech se stejně jako loni vykrystalizují dvě výkonnostní skupiny (první tři z každé skupiny postoupí do TOP12). „Cílem je samozřejmě postup mezi dvanáct nejlepších týmů, abychom mohli hrát kvalitní zápasy během celé sezóny, o to více jsem rád, že jsme absolvovali přípravný turnaj v Praze, kde jsem se střetli s vrstevníky a soupeři z KB-ligy,“ uzavřel předsezónní část Sladký.


Program předkola KB-ligy:

14.09. 19:00 Havířov - Vítkovice

16.09. 11:00 Bulldogs - Vítkovice

22.09. 17:00 Otrokovice - Vítkovice

23.09. 13:00 Vítkovice - Hattrick

26.09. 18:00 FBC Ostrava- Vítkovice

29.09. 15:00 Vítkovice – Havířov

03.10. 19:00 Vítkovice – FBC Ostrava

06.10. 20:00 Vítkovice - Bulldogs

13.10. 14:00 Vítkovice - Otokovice

14.10. ??? Hattrick - Vítkovice

Stříbrný UNYP cup v Praze