Končí základní část a s ním také projekt "Superfinále je Vaše!"

18. února 2019, redakce

Vítkovice spojily síly celkem s třinácti základními školami, jejichž žáci byli speciálně zváni na jednotlivá domácí mistrovská utkání Superligy mužů. Více podrobností v článku...

"Superfinále je Vaše" aneb žáci partnerských škol na Superlize!


V návaznosti na loňský extrémně vydařený ligový rok, ve kterém Vítkovice získaly hned tři ze čtyř možných klubových trofejí (vítěz Poháru České pojišťovny - muži i ženy + zisk mistrovského titulu - ženy) a v souvislosti s potvrzeným pořádáním druhého Superfinále v řadě opět v ostravské Ostravar aréně, vznikl velký marketingový projekt Vítkovic, "Superfinále je Vaše"!

Konkrétně se jednalo o silné provázání vítkovického klubu a školských zařízení v jeho spádové oblasti, především v obvodu Ostravy-Jih a okolí. V měsíci září se navíc přirozenou formou spolupráce spojil tento projekt s náborem nových členů.


Každá škola, respektive její žáci, jejich rodiče a kantoři školy, dostali jedinečnou možnost se osobně zúčastnit domácího mistrovského utkání mužského A-týmu v rámci Tipsport Superligy! Samozřejmostí byl organizovaný vstup zdarma a po konkrétnější domluvě bude v případě zájmu zorganizován atraktivní minizápas v rámci přestávkového programu! Všechny domácí zápasy Tipsport Superligy mužů tak proběhly pod patronací partnerské školy!

Do projektu byly zařazeny tyto školy (v závorce uveden soupeř v domácím zápase):

ZŠ Stará Bělá (Sparta Praha)
ZŠ Výškovice (FBC Ostrava)
ZŠ Hrabová (Vinohrady)
ZŠ F.Formana (Boleslav)
ZŠ Jugoslávská (Pardubice)
ZŠ Fryčovice (Brno)
ZŠ Krnov (Chodov)
ZŠ Zelená (Otrokovice)
ZŠ J.Šoupala ( Česká Lípa)
ZŠ Vratimov-horní (Liberec)
ZŠ Vratimov-Mas.náměstí (Znojmo)
ZŠ Srbská (Bohemians)
ZŠ Krestova (Tatran)

V rámci jednotlivých návštěv docházelo k osobní interakci mezi elitními hráči a žáky základních škol, kteří se s florbalem teprve seznamují v prostředí školních tělocvičen-tedy přesně tam, kde většina nyní vrcholových florbalistů také začínalo. Krátká prezentace klubu, názorné ukázky, jednoduchá cvičení a následná hra zakončená společnou fotografií a podpisy, to vše bylo součástí tohoto jedinečného projektu.

Do něj se aktivně zapojili tito hráči A-týmu mužů: Jan Šebesta, Lukáš Hájek, Jakub Hubálek, Lukáš Řezanina a Tomáš Sladký (hlavní koordinátor projektu).

Pevně věříme, že tato celosezónní akce pomohla ke zvýšení podvědomí o vítkovickém klubu u ostravské žákovské základny a obecně se zvýšil zájem o florbal, sport a o pohyb obecně!